Advertisement

Main Ad

Ρεβίθια φούρνου η τέλεια συνταγή

 



Τα ρεβίθια φούρνου είναι ένα νόστιμο και θρεπτικό πιάτο, ιδανικό για ένα οικογενειακό γεύμα ή για ένα τραπέζι με φίλους. Ακολουθεί μια εύκολη συνταγή:

Υλικά:

 * 500 γρ. ρεβίθια

 * 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

 * 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

 * 2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες

 * 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ (400 γρ.)

 * 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

 * 1 κουτ. γλυκού κύμινο

 * 1 κουτ. γλυκού ρίγανη

 * Αλάτι και πιπέρι

 * Νερό (περίπου 1 λίτρο)

Εκτέλεση:

 * Μούλιασμα ρεβιθιών:

   * Από το προηγούμενο βράδυ, μουλιάζετε τα ρεβίθια σε άφθονο νερό.

   * Την επόμενη μέρα, τα στραγγίζετε και τα ξεπλένετε καλά.


 * Σοτάρισμα λαχανικών:

   * Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

   * Προσθέτετε τα καρότα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά.


 * Μαγείρεμα ρεβιθιών:

   * Προσθέτετε τα ρεβίθια, την ντομάτα κονκασέ, το κύμινο, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.

   * Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε το νερό.

   * Αφήνετε το μείγμα να πάρει μια βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβίθια.


 * Ψήσιμο στο φούρνο:

   * Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.

   * Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος.

   * Ψήνετε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να χυλώσει η σάλτσα και να ροδίσουν ελαφρά τα ρεβίθια.


 * Σερβίρισμα:

   * Σερβίρετε τα ρεβίθια ζεστά, γαρνίροντας με φρέσκο μαϊντανό ή άνηθο.


Μυστικά για επιτυχία:

 * Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά, όπως σέλινο, πράσο ή πιπεριές.

 * Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και λίγο κρασί στο μαγείρεμα.

 * Για πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγο πελτέ ντομάτας.

 * Αν τα ρεβίθια δεν μαλακώσουν εύκολα, μπορείτε να προσθέσετε λίγη μαγειρική σόδα στο νερό μουλιάσματος.

Καλή απόλαυση!


Η συντακτικη ομαδα του syntagesmou.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια