Τα ρεβίθια φούρνου είναι ένα νόστιμο και θρεπτικό πιάτο, ιδανικό για ένα οικογενειακό γεύμα ή για ένα τραπέζι με φίλους. Ακολουθεί μια εύκολη συνταγή:
Υλικά:
* 500 γρ. ρεβίθια
* 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
* 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
* 2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
* 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ (400 γρ.)
* 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
* 1 κουτ. γλυκού κύμινο
* 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
* Αλάτι και πιπέρι
* Νερό (περίπου 1 λίτρο)
Εκτέλεση:
* Μούλιασμα ρεβιθιών:
* Από το προηγούμενο βράδυ, μουλιάζετε τα ρεβίθια σε άφθονο νερό.
* Την επόμενη μέρα, τα στραγγίζετε και τα ξεπλένετε καλά.
* Σοτάρισμα λαχανικών:
* Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
* Προσθέτετε τα καρότα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά.
* Μαγείρεμα ρεβιθιών:
* Προσθέτετε τα ρεβίθια, την ντομάτα κονκασέ, το κύμινο, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
* Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε το νερό.
* Αφήνετε το μείγμα να πάρει μια βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβίθια.
* Ψήσιμο στο φούρνο:
* Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.
* Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος.
* Ψήνετε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να χυλώσει η σάλτσα και να ροδίσουν ελαφρά τα ρεβίθια.
* Σερβίρισμα:
* Σερβίρετε τα ρεβίθια ζεστά, γαρνίροντας με φρέσκο μαϊντανό ή άνηθο.
Μυστικά για επιτυχία:
* Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά, όπως σέλινο, πράσο ή πιπεριές.
* Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και λίγο κρασί στο μαγείρεμα.
* Για πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγο πελτέ ντομάτας.
* Αν τα ρεβίθια δεν μαλακώσουν εύκολα, μπορείτε να προσθέσετε λίγη μαγειρική σόδα στο νερό μουλιάσματος.
Καλή απόλαυση!
0 Σχόλια