Advertisement

Main Ad

Συνταγή για χαλβά Νάουσας με πορτοκάλι και ινδοκάρυδο

Περιγραφή φωτογραφίας

 



Αυτή η συνταγή για χαλβά με πορτοκάλι και ινδοκάρυδο είναι μια παραλλαγή του κλασικού σιμιγδαλένιου χαλβά, με ιδιαίτερη γεύση και άρωμα.

Υλικά:

 * 1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό

 * 1/2 κούπα ελαιόλαδο

 * 1/2 κούπα ηλιέλαιο

 * 3 κούπες ζάχαρη

 * 4 κούπες νερό

 * 1 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκάλι

 * ξύσμα από 2 πορτοκάλια

 * 100 γρ. ινδοκάρυδο

 * 1 βανίλια

Εκτέλεση:

 * Σιρόπι:

   * Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα πορτοκαλιού.

   * Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

   * Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια.

 * Χαλβάς:

   * Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο.

   * Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το καβουρδίζουμε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

   * Προσοχή: Το σιμιγδάλι καίγεται εύκολα, οπότε θέλει συνεχή ανάδευση σε μέτρια φωτιά.

   * Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε σιγά-σιγά το καυτό σιρόπι, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα.

   * Προσθέτουμε το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά.

   * Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και μαγειρεύουμε τον χαλβά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να απορροφήσει όλο το σιρόπι και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.

 * Σερβίρισμα:

   * Αδειάζουμε τον χαλβά σε μια φόρμα ή σε ένα ταψί.

   * Αφήνουμε τον χαλβά να κρυώσει και να σφίξει.

   * Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Μυστικά για επιτυχία:

 * Το καβούρδισμα του σιμιγδαλιού είναι πολύ σημαντικό για τη γεύση και την υφή του χαλβά.

 * Το σιρόπι πρέπει να είναι καυτό όταν το ρίχνουμε στο σιμιγδάλι, για να μην σβολιάσει ο χαλβάς.

 * Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα υλικά στον χαλβά, όπως σταφίδες, καρύδια ή αμύγδαλα.

 * Μπορούμε να διακοσμήσουμε τον χαλβά με επιπλέον ινδοκάρυδο, ξύσμα πορτοκαλιού ή φέτες πορτοκαλιού.

Καλή απόλαυση!


Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια