
Αυτή η συνταγή για χαλβά με πορτοκάλι και ινδοκάρυδο είναι μια παραλλαγή του κλασικού σιμιγδαλένιου χαλβά, με ιδιαίτερη γεύση και άρωμα.
Υλικά:
* 1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
* 1/2 κούπα ελαιόλαδο
* 1/2 κούπα ηλιέλαιο
* 3 κούπες ζάχαρη
* 4 κούπες νερό
* 1 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκάλι
* ξύσμα από 2 πορτοκάλια
* 100 γρ. ινδοκάρυδο
* 1 βανίλια
Εκτέλεση:
* Σιρόπι:
* Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα πορτοκαλιού.
* Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
* Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια.
* Χαλβάς:
* Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο.
* Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το καβουρδίζουμε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
* Προσοχή: Το σιμιγδάλι καίγεται εύκολα, οπότε θέλει συνεχή ανάδευση σε μέτρια φωτιά.
* Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε σιγά-σιγά το καυτό σιρόπι, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα.
* Προσθέτουμε το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά.
* Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και μαγειρεύουμε τον χαλβά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να απορροφήσει όλο το σιρόπι και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
* Σερβίρισμα:
* Αδειάζουμε τον χαλβά σε μια φόρμα ή σε ένα ταψί.
* Αφήνουμε τον χαλβά να κρυώσει και να σφίξει.
* Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Μυστικά για επιτυχία:
* Το καβούρδισμα του σιμιγδαλιού είναι πολύ σημαντικό για τη γεύση και την υφή του χαλβά.
* Το σιρόπι πρέπει να είναι καυτό όταν το ρίχνουμε στο σιμιγδάλι, για να μην σβολιάσει ο χαλβάς.
* Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα υλικά στον χαλβά, όπως σταφίδες, καρύδια ή αμύγδαλα.
* Μπορούμε να διακοσμήσουμε τον χαλβά με επιπλέον ινδοκάρυδο, ξύσμα πορτοκαλιού ή φέτες πορτοκαλιού.
Καλή απόλαυση!

0 Σχόλια