Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Γλυκό του Κουταλιού Πορτοκάλι

Περιγραφή φωτογραφίας

 


Υλικά:

5 μεγάλα πορτοκάλια (κατά προτίμηση ακέρωτα)

1 κιλό ζάχαρη

700 ml νερό

1 κ.σ. χυμός λεμονιού

1 ξυλάκι κανέλας (προαιρετικά)

3-4 γαρίφαλα (προαιρετικά)


Εκτέλεση:


1. Προετοιμασία πορτοκαλιών:


Πλύνετε πολύ καλά τα πορτοκάλια.


Ξύστε ελαφρώς την εξωτερική φλούδα με τρίφτη (για να φύγει η πίκρα) ή βράστε τα σε νερό για 5 λεπτά και στραγγίξτε τα.


Κόψτε τα πορτοκάλια σε λεπτές φέτες ή σε λωρίδες (μαζί με τη φλούδα), ανάλογα με το πώς θέλετε να σερβίρετε το γλυκό.


2. Ξεπίκρισμα:


Βράστε τις φλούδες ή τις φέτες πορτοκαλιού σε μπόλικο νερό για 5-7 λεπτά.


Στραγγίξτε και επαναλάβετε τη διαδικασία 2-3 φορές, αλλάζοντας κάθε φορά το νερό.


Στραγγίξτε καλά τις φλούδες και αφήστε τις στην άκρη.


3. Σιρόπι:


Σε μια κατσαρόλα, βάλτε τη ζάχαρη και το νερό.


Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και αφήστε το μείγμα να πάρει βράση.


4. Μαγείρεμα:


Προσθέστε τις φλούδες ή τις φέτες πορτοκαλιού στο σιρόπι.


Προσθέστε την κανέλα και τα γαρίφαλα, αν χρησιμοποιείτε.


Αφήστε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30-40 λεπτά, μέχρι να δέσει το σιρόπι (να γίνει παχύρευστο).


5. Τελικές πινελιές:


Προσθέστε τον χυμό λεμονιού στο τέλος για να μην ζαχαρώσει το σιρόπι.


Αφήστε το γλυκό να κρυώσει εντελώς.


6. Αποθήκευση:


Μεταφέρετε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα και κλείστε τα καλά.


Συμβουλές:


Για να δείτε αν έχει δέσει το σιρόπι, ρίξτε μια σταγόνα σε ένα πιάτο. Αν δεν απλώνεται, είναι έτοιμο.


Φυλάξτε τα βάζα σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια