Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Νηστίσιμο Κέικ με Κολοκύθα

Περιγραφή φωτογραφίας


 Υλικά για τη βάση:


2 φλ. τριμμένα μπισκότα digestive (νηστίσιμα)

1/2 φλ. φυτικό βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη

1 κ.σ. ζάχαρη καστανή


Υλικά για τη γέμιση:

1 φλ. πουρές κολοκύθας (απλός βρασμένος και πολτοποιημένος)

1/2 φλ. ζάχαρη καστανή

1/2 φλ. γάλα καρύδας ή άλλου φυτικού γάλακτος (π.χ. αμυγδάλου)

1/4 φλ. σπορέλαιο ή λιωμένη φυτική μαργαρίνη

2 κ.σ. κορν φλάουρ ή νισεστέ

1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1/2 κ.γ. σόδα

1/2 κ.γ. κανέλα

1/4 κ.γ. τζίντζερ (προαιρετικά)

1 πρέζα αλάτι

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας


Εκτέλεση:


1. Φτιάξε τη βάση:


Ανακάτεψε τα τριμμένα μπισκότα με τη ζάχαρη και το λιωμένο φυτικό βούτυρο.

Πίεσε το μείγμα στον πάτο ενός μικρού ταψιού (20x20 εκ. περίπου) στρωμένο με λαδόκολλα.


2. Φτιάξε τη γέμιση:


Σε ένα μπολ, ανακάτεψε τον πουρέ κολοκύθας με τη ζάχαρη, το φυτικό γάλα, το λάδι, το κορν φλάουρ, τη βανίλια και τα μπαχαρικά.

Πρόσθεσε τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ, ανακάτεψε καλά μέχρι να έχεις μια παχύρρευστη, λεία κρέμα.


3. Συναρμολόγηση:


Ρίξε τη γέμιση πάνω από τη βάση και άπλωσέ τη ομοιόμορφα.


4. Ψήσιμο:

Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35-40 λεπτά ή μέχρι να σταθεροποιηθεί η επιφάνεια αλλά να “τρέμει” λίγο το κέντρο (σαν cheesecake).

Άφησέ το να κρυώσει τελείως πριν το κόψεις.


5. Σερβίρισμα:


Αν θέλεις, πρόσθεσε λίγη φυτική σαντιγί και πασπάλισε με κανέλα.


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια