
Υλικά για τη βάση:
• 2 φλ. τριμμένα μπισκότα digestive (νηστίσιμα)
• 1/2 φλ. φυτικό βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη
• 1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
Υλικά για τη γέμιση:
• 1 φλ. πουρές κολοκύθας (απλός βρασμένος και πολτοποιημένος)
• 1/2 φλ. ζάχαρη καστανή
• 1/2 φλ. γάλα καρύδας ή άλλου φυτικού γάλακτος (π.χ. αμυγδάλου)
• 1/4 φλ. σπορέλαιο ή λιωμένη φυτική μαργαρίνη
• 2 κ.σ. κορν φλάουρ ή νισεστέ
• 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
• 1/2 κ.γ. σόδα
• 1/2 κ.γ. κανέλα
• 1/4 κ.γ. τζίντζερ (προαιρετικά)
• 1 πρέζα αλάτι
• 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση:
1. Φτιάξε τη βάση:
• Ανακάτεψε τα τριμμένα μπισκότα με τη ζάχαρη και το λιωμένο φυτικό βούτυρο.
• Πίεσε το μείγμα στον πάτο ενός μικρού ταψιού (20x20 εκ. περίπου) στρωμένο με λαδόκολλα.
2. Φτιάξε τη γέμιση:
• Σε ένα μπολ, ανακάτεψε τον πουρέ κολοκύθας με τη ζάχαρη, το φυτικό γάλα, το λάδι, το κορν φλάουρ, τη βανίλια και τα μπαχαρικά.
• Πρόσθεσε τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ, ανακάτεψε καλά μέχρι να έχεις μια παχύρρευστη, λεία κρέμα.
3. Συναρμολόγηση:
• Ρίξε τη γέμιση πάνω από τη βάση και άπλωσέ τη ομοιόμορφα.
4. Ψήσιμο:
• Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35-40 λεπτά ή μέχρι να σταθεροποιηθεί η επιφάνεια αλλά να “τρέμει” λίγο το κέντρο (σαν cheesecake).
• Άφησέ το να κρυώσει τελείως πριν το κόψεις.
5. Σερβίρισμα:
• Αν θέλεις, πρόσθεσε λίγη φυτική σαντιγί και πασπάλισε με κανέλα.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

0 Σχόλια