Advertisement

Main Ad

Συνταγή για χοιρινή τηγανιά με μυστικά

Περιγραφή φωτογραφίας

 


Η χοιρινή τηγανιά είναι ένα κλασικό και νόστιμο πιάτο. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές, αλλά σου δίνω μια βασική και εύκολη συνταγή:

Υλικά:

 * 500 γρ. χοιρινό (κατά προτίμηση λαιμός ή σπάλα), κομμένο σε μπουκιές

 * 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

 * 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε χοντρές φέτες

 * 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

 * 1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί

 * 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα (προαιρετικά)

 * 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

 * Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 * Λίγο φρέσκο μαϊντανό ή ρίγανη για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

 * Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή βαθύ τηγάνι (γουόκ), ζεσταίνεις το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

 * Προσθέτεις το χοιρινό και το σοτάρεις μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα από όλες τις πλευρές. Αυτό θα πάρει περίπου 5-7 λεπτά.

 * Ρίχνεις στο τηγάνι το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρεις για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.

 * Σβήνεις με το λευκό κρασί και αφήνεις να εξατμιστεί το αλκοόλ για 1-2 λεπτά, ξύνοντας τον πάτο του τηγανιού για να ξεκολλήσουν τα νόστιμα υπολείμματα.

 * Αν χρησιμοποιήσεις μουστάρδα, την προσθέτεις τώρα και ανακατεύεις καλά.

 * Πασπαλίζεις με τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.

 * Χαμηλώνεις τη φωτιά, σκεπάζεις το τηγάνι και σιγοβράζεις για περίπου 30-45 λεπτά, ή μέχρι το χοιρινό να μαλακώσει εντελώς και η σάλτσα να δέσει. Αν χρειαστεί, προσθέτεις λίγο νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος για να μην στεγνώσει.

 * Αφαιρείς το καπάκι και αφήνεις τη σάλτσα να πήξει λίγο περισσότερο, αν είναι πολύ αραιή.

 * Σερβίρεις τη χοιρινή τηγανιά ζεστή, γαρνίροντας προαιρετικά με φρέσκο μαϊντανό ή ρίγανη.

Συνοδευτικά:

Η χοιρινή τηγανιά ταιριάζει υπέροχα με:

 * Πατάτες τηγανητές ή ψητές

 * Ρύζι

 * Πουρέ πατάτας

 * Ψωμί για βούτες

 * Διάφορες σαλάτες

Μυστικά για πιο νόστιμη τηγανιά:

 * Μαρινάρισμα: Μπορείς να μαρινάρεις το χοιρινό για λίγη ώρα πριν το μαγειρέψεις με λίγο ελαιόλαδο, λεμόνι, ρίγανη και μουστάρδα για πιο πλούσια γεύση.

 * Λαχανικά: Μπορείς να προσθέσεις και άλλα λαχανικά στην τηγανιά σου, όπως πιπεριές σε διάφορα χρώματα, μανιτάρια ή πράσο για περισσότερη γεύση και θρεπτικά συστατικά.

 * Σβήσιμο: Εκτός από λευκό κρασί, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κόκκινο κρασί, μπύρα ή ακόμα και λίγο ξύδι βαλσάμικο για διαφορετικές γευστικές νότες.



Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια