
! Ακολουθεί μια συνταγή για νηστίσιμα σοκολατάκια:
Υλικά
- 200 γρ. μαύρη σοκολάτα
- 100 γρ. καρύδια
- 100 γρ. σταφίδες
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- 1 κουταλιά της σούπας κακάο σε σκόνη
Εκτέλεση
- Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί.
- Ψιλοκόψτε τα καρύδια και τις σταφίδες.
- Προσθέστε τα καρύδια, τις σταφίδες, το μέλι και το κακάο στη λιωμένη σοκολάτα.
- Ανακατέψτε καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
- Βάλτε το μείγμα στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Πλάστε μικρά μπαλάκια από το μείγμα και παγώστε τα για 30 λεπτά.
- Τυλίξτε τα μπαλάκια σε αλουμινόχαρτο ή σε χαρτάκι για κουφέτα.
Συμβουλές
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλους ξηρούς καρπούς ή φρούτα, όπως αμύγδαλα, κάσιους, cranberries ή δαμάσκηνα.
- Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε λίγο κονιάκ ή λικέρ στο μείγμα.
- Μπορείτε να διακοσμήσετε τα σοκολατάκια με κακάο σε σκόνη, καρύδα, σταφίδες ή άλλα υλικά της επιλογής σας.
Καλή απόλαυση!

Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου
0 Σχόλια