Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Ανάποδη Μηλόπιτα Κέικ με Καραμελωμένα Μήλα

Περιγραφή φωτογραφίας


 Υλικά για τα καραμελωμένα μήλα:


4 μήλα (κατά προτίμηση φιρίκια ή κόκκινα)

50 γρ. βούτυρο

100 γρ. ζάχαρη

1 κουτ. γλυκού κανέλα

Χυμός από 1/2 λεμόνι


Υλικά για το κέικ:


180 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)

180 γρ. ζάχαρη

3 αυγά

1 βανιλίνη

250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1/2 κουτ. γλυκού κανέλα

1/4 κουτ. γλυκού κάρδαμο (προαιρετικά για πιο ιδιαίρο άρωμα)

120 ml γάλα


Εκτέλεση:


1. Προετοιμάζουμε τα μήλα:


1. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε φέτες.

2. Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη.


3. Μόλις λιώσουν και πάρουν καραμελένιο χρώμα, ρίχνουμε τα μήλα, την κανέλα και το λεμόνι.


4. Σοτάρουμε για 5-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.


2. Φτιάχνουμε το μείγμα του κέικ:


1. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.


2. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, τη βανιλίνη, την κανέλα και τον κάρδαμο.


3. Ρίχνουμε το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.


3. Συναρμολόγηση & Ψήσιμο:


1. Στρώνουμε τα καραμελωμένα μήλα στον πάτο μιας στρόγγυλης φόρμας (με αποσπώμενο τσέρκι ή πυρέξ 24εκ.).


2. Ρίχνουμε το μείγμα του κέικ από πάνω και ισιώνουμε την επιφάνεια.


3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 45-50 λεπτά, μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι από το κέντρο.


4. Αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά, αναποδογυρίζουμε προσεκτικά σε πιατέλα και αφήνουμε να κρυώσει.


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!


Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια