Υλικά
• 400 γρ μαγειρεμένα μήλα (καθαρισμένα και ζυγισμένα – περίπου 550 γρ άψητα, δηλαδή 3 μεσαία/μεγάλα μήλα)
• 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
• 125 ml (½ φλιτζάνι) νερό
• 100 γρ (½ φλιτζάνι) λευκή ζάχαρη (κρυσταλλική ή άχνη)
• 70 γρ (λίγο λιγότερο από ⅓ φλιτζάνι) φυτική μαργαρίνη ή φυτικό βούτυρο (σε κρεμώδη ή σκληρή μορφή, ανάλογα πόσο σταθερό το θέλεις)
• 20 γρ (2 κ.σ.) κορν φλάουρ (αν το θες πιο ρευστό, χρησιμοποίησε 10 γρ)
• 1 κ.σ. κρύο νερό
• ½ κ.γλ. κανέλα
Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε, αφαιρούμε τα κουκούτσια και κόβουμε τα μήλα σε κυβάκια. Πρέπει να έχουμε περίπου 400 γρ καθαρού μήλου (λίγο παραπάνω ή λιγότερο δεν πειράζει).
2. Τα βάζουμε σε κατσαρολάκι μαζί με τον χυμό λεμονιού και το νερό.
3. Σιγοβράζουμε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
4. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπλέντερ και πολτοποιούμε μέχρι να γίνει λείο.
5. Επιστρέφουμε τον πολτό στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο.
6. Ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με το κρύο νερό σε ένα μικρό μπολ και το ρίχνουμε κι αυτό στην κατσαρόλα.
7. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα και βάζουμε την κατσαρόλα ξανά σε χαμηλή φωτιά. Μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσει να σιγοβράζει και να πήζει.
8. Προσθέτουμε την κανέλα και ανακατεύουμε.
9. Μεταφέρουμε την κρέμα σε μπολ, την αφήνουμε να κρυώσει λίγο, τη σκεπάζουμε και τη βάζουμε στο ψυγείο. Θα πήξει περισσότερο όσο κρυώνει.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
0 Σχόλια