Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Στριφτή Σφολιάτα με Νουτέλα

Περιγραφή φωτογραφίας

 

Ένα πανεύκολο και εντυπωσιακό γλυκό με φύλλο σφολιάτας και λαχταριστή γέμιση από Nutella. Τραγανή απ’ έξω, σοκολατένια και μαλακή από μέσα — ιδανική για κάθε στιγμή που θες ένα γρήγορο γλυκό!


Υλικά


1 πακέτο φύλλο σφολιάτας (έτοιμο του εμπορίου ή σπιτικό)

180 γρ. Nutella (ελαφρώς ζεσταμένη για να γίνει πιο ρευστή)

1 αυγό

Λίγο γάλα (για το άλειμμα)


Εκτέλεση


1. Προθέρμανε τον φούρνο στους 190°C (στις αντιστάσεις ή στον αέρα).

2. Άπλωσε το φύλλο σφολιάτας σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Αν χρησιμοποιείς σπιτικό φύλλο, άνοιξέ το σε σχήμα κύκλου ή ορθογώνιο, ανάλογα με το σχέδιο που θες να δώσεις.

3. Άπλωσε ομοιόμορφα τη Nutella πάνω στο φύλλο. Φρόντισε να αφήσεις λίγα χιλιοστά περιθώριο στις άκρες για να σφραγίσει καλά.

4. Κάλυψε με δεύτερο φύλλο σφολιάτας (αν χρησιμοποιείς διπλή στρώση) και πίεσε ελαφρά τις άκρες.

5. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόψε το φύλλο σε λωρίδες και στρίψε τες απαλά (σαν σπιράλ). Αν το φύλλο σου είναι κυκλικό, μπορείς να κόψεις “ακτίνες” από το κέντρο προς τα έξω και να τις στρίψεις για να δημιουργήσεις ένα “αστέρι”.

6. Χτύπα το αυγό με λίγο γάλα και άλειψε την επιφάνεια της σφολιάτας.

7. Ψήσε για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να πάρει όμορφο χρυσαφένιο χρώμα.


Σερβίρεται ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου — ιδανικά με λίγη άχνη ζάχαρη ή μια μπάλα παγωτό βανίλια δίπλα!


Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια