Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Νηστίσιμα Νιόκι Αραμπιάτα

Περιγραφή φωτογραφίας


 Υλικά:

350 γρ. βίγκαν νιόκι

1 κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. νιφάδες τσίλι

400 γρ. ντομάτες κονσέρβας, ψιλοκομμένες

1 κ.γ. κόκκινο ξίδι

2 κ.σ. πελτές ντομάτας

1 κ.γ. ζάχαρη

Φρέσκος βασιλικός για το σερβίρισμα

Αλάτι

Πιπέρι


Εκτέλεση:

1. Καθάρισε και ψιλόκοψε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ζέστανε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και πρόσθεσε το σκόρδο και τις νιφάδες τσίλι. Σόταρέ τα για 2-3 λεπτά ώστε να αρωματιστεί το λάδι.

2. Πρόσθεσε το κρεμμύδι και συνέχισε το σοτάρισμα για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να γίνει διάφανο. Έπειτα, πρόσθεσε τον πελτέ ντομάτας και σόταρε για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να σκουρύνει ελαφρώς.

3. Πρόσθεσε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το κόκκινο ξίδι. Αλατοπιπέρωσε και ρίξε τη ζάχαρη. Άφησε τη σάλτσα να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά.

4. Περίπου 10 λεπτά πριν είναι έτοιμη η σάλτσα, βάλε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Μαγείρεψε τα νιόκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

5. Μόλις τα νιόκι ανέβουν στην επιφάνεια του νερού, χρησιμοποίησε μια κουτάλα για να τα μεταφέρεις απευθείας στη σάλτσα. Είναι καλό να πέσει και λίγο από το νερό τους στη σάλτσα, καθώς βοηθάει στη δημιουργία μιας πιο βελούδινης υφής.

6. Ανακάτεψε καλά τα νιόκι στη σάλτσα και πρόσθεσε όσο νερό χρειάζεται για να τα καλύψει. Σέρβιρε με φρέσκο βασιλικό και βίγκαν παρμεζάνα!


Καλή απόλαυση!

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια