Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Δροσερό Γλυκό Ψυγείου με Κρέμα Λεμονιού & Καρύδι

Περιγραφή φωτογραφίας


 Ένα υπέροχο, ελαφρύ και αρωματικό γλυκό ψυγείου με τραγανή βάση από καρύδι, βελούδινη κρέμα τυριού και πλούσια λεμονάτη γεύση. Ιδανικό για τις ζεστές μέρες, χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία στην παρασκευή.


Υλικά


Για τη βάση με καρύδια:

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 πακέτο (113 γρ.) ανάλατο βούτυρο, μαλακό

1 φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα (κρατάμε λίγα για το γαρνίρισμα)


Για τη στρώση με τυρί κρέμα:

225 γρ. τυρί κρέμα (τύπου Philadelphia), σε θερμοκρασία δωματίου

1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

1 φλιτζάνι από ένα δοχείο (225 γρ.) φυτικής σαντιγί


Για τη στρώση λεμονιού:

2 φακελάκια (περίπου 96 γρ. συνολικά) στιγμιαίο πουτίγκα λεμονιού

3½ φλιτζάνια γάλα


Για το γαρνίρισμα:

Η υπόλοιπη φυτική σαντιγί

Λίγα καρύδια ψιλοκομμένα


Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C.

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το βούτυρο και τα ¾ από τα ψιλοκομμένα καρύδια. Πιέζουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ 33x23 εκ. και ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να πάρει ελαφρώς χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.

2. Ετοιμάζουμε τη στρώση με τυρί κρέμα:

Με το μίξερ, χτυπάμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη και 1 φλιτζάνι σαντιγί , μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Απλώνουμε απαλά πάνω από την κρύα βάση.

Σημείωση: Η βάση με καρύδι είναι λεπτή και μπορεί να ανασηκωθεί. Για καλύτερο αποτέλεσμα, άπλωσε το μείγμα σιγά σιγά με ένα μαχαίρι βουτύρου, χωρίς να την πιέζεις πολύ.

3. Ετοιμάζουμε τη στρώση λεμονιού:

Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα φακελάκια πουτίγκας με το γάλα, σύμφωνα με τις οδηγίες. Μόλις δέσει ελαφρώς, απλώνουμε πάνω από τη στρώση με το τυρί.

4. Γαρνίρουμε:

Στρώνουμε την υπόλοιπη σαντιγί στην επιφάνεια και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα καρύδια.

5. Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, ώστε να δέσουν οι στρώσεις και να σερβίρεται δροσερό.


Απόλαυσε αυτό το αέρινο γλυκό με φίλους και οικογένεια – είναι σίγουρο ότι θα εξαφανιστεί γρήγορα! Αν αγαπάς τα λεμονάτα γλυκά, αυτή η συνταγή θα γίνει αγαπημένη σου!


Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια