Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Σπιτικό Παγωτό Βανίλια


 Υλικά:


500 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)

250 ml γάλα πλήρες

150 γρ. ζάχαρη

1 λοβό βανίλιας (ή 1-2 κουταλάκια εκχύλισμα βανίλιας καλής ποιότητας)

5 κρόκους αυγών


Εκτέλεση:


1. Ζεσταίνεις σε μια κατσαρόλα το γάλα με την κρέμα γάλακτος, τη μισή ζάχαρη και τη βανίλια (αν χρησιμοποιείς λοβό, τον ανοίγεις στη μέση και ξύνεις τους σπόρους μέσα στο μείγμα). Φέρε το μείγμα κοντά σε σημείο βρασμού αλλά χωρίς να βράσει.


2. Χτυπάς τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.


3. Προσθέτεις σιγά-σιγά το ζεστό μείγμα γάλακτος στους κρόκους ανακατεύοντας συνεχώς για να μην “ψήσουν” τα αυγά.


4. Ξαναβάζεις το μείγμα στην κατσαρόλα και το μαγειρεύεις σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πήξει ελαφρώς και να καλύπτει την πίσω πλευρά της κουτάλας (όχι να βράσει!).


5. Περνάς την κρέμα από λεπτό σουρωτήρι για να είναι απόλυτα λεία.


6. Αφήνεις να κρυώσει τελείως σε θερμοκρασία δωματίου και μετά τη βάζεις στο ψυγείο για τουλάχιστον 4-5 ώρες ή ιδανικά όλο το βράδυ.


7. Χτυπάς το μείγμα στην παγωτομηχανή σύμφωνα με τις οδηγίες της. Αν δεν έχεις παγωτομηχανή, βάζεις το μείγμα στην κατάψυξη και κάθε 30-40 λεπτά το ανακατεύεις καλά με πιρούνι ή μίξερ χειρός για 4-5 φορές, μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες.


Μικρό μυστικό:


Αν βάλεις μια μικρή κουταλιά αλκοόλ (όπως βότκα ή λικέρ βανίλιας), το παγωτό σου θα γίνει πιο μαλακό και θα παγώνει τέλεια χωρίς πολύ πάγο.


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Η συντακτικη ομαδα του syntagesmou.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια