Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Παραδοσιακή Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης

Περιγραφή φωτογραφίας


 Υλικά για το χειροποίητο φύλλο (για 6 φύλλα περίπου):


500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 κουτ. γλυκού αλάτι

250 ml χλιαρό νερό

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 κουτ. σούπας ξύδι

Άμυλο (νισεστέ ή κορν φλάουρ) για το άνοιγμα των φύλλων


Υλικά για την κρέμα:


750 ml γάλα

120 γρ. ζάχαρη

80 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

2 βανιλίνες

1 αυγό

1 κουτ. σούπας βούτυρο


Για το σερβίρισμα:


Άχνη ζάχαρη

Κανέλα



Εκτέλεση:


1. Ετοιμάζουμε το φύλλο:


1. Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το νερό, το ελαιόλαδο και το ξύδι.


2. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή, ελαστική ζύμη. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.


3. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 μπαλίτσες. Ανοίγουμε κάθε μπαλίτσα με νισεστέ σε πολύ λεπτό φύλλο (να φαίνεται σχεδόν διάφανο).


4. Στοιβάζουμε τα φύλλα με λίγο άμυλο ανάμεσα, σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη.


2. Φτιάχνουμε την κρέμα:


1. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη και τις βανιλίνες.


2. Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.


3. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το αυγό χτυπημένο και το βούτυρο, ανακατεύοντας γρήγορα. Αφήνουμε να κρυώσει.


3. Συναρμολόγηση:


1. Σε βουτυρωμένο ταψί απλώνουμε 3 φύλλα, βουτυρώνοντάς τα ενδιάμεσα.


2. Ρίχνουμε την κρέμα και απλώνουμε ομοιόμορφα.


3. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα 3 φύλλα, πάλι με βούτυρο ανάμεσα.


4. Χαράζουμε ελαφρώς (όχι μέχρι κάτω) σε κομμάτια.


5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.


4. Σερβίρουμε:


Αφήνουμε να σταθεί 15 λεπτά, πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα και σερβίρουμε ζεστή.


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια