Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Νηστίσιμη Ντοματόσουπα

Περιγραφή φωτογραφίας

Υλικά

2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο (συν λίγη επιπλέον για το σερβίρισμα)
2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο (ή επιπλέον 2 κ.σ. ελαιόλαδο για νηστίσιμη εκδοχή)
2 μέτρια κίτρινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 μέτρια καρότα, ψιλοκομμένα
6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
2 κονσέρβες (800 γρ. η καθεμία) ψιλοκομμένες ντομάτες
3 φλιτζάνια νερό ή ζωμός λαχανικών
1⅓ φλιτζάνι γάλα καρύδας (πλήρες) ή κρέμα γάλακτος, συν λίγη επιπλέον για το σερβίρισμα
1 κ.γλ. ξερό θυμάρι
½ κ.γλ. μπούκοβο (προαιρετικά, για λίγη ένταση)
1 κ.γλ. θαλασσινό αλάτι (ή κατά προτίμηση)
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Φύλλα φρέσκου βασιλικού για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα, το σκόρδο και μια πρέζα αλάτι. Σοτάρουμε για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

2. Ρίχνουμε το βαλσαμικό ξίδι, ανακατεύουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες, το νερό ή τον ζωμό, το γάλα καρύδας, το θυμάρι, το μπούκοβο, το αλάτι και αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

3. Αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα καρότα.

4. Με προσοχή, αφαιρούμε περίπου 4 φλιτζάνια από τη σούπα και τα κρατάμε στην άκρη. Πολτοποιούμε την υπόλοιπη σούπα σε μπλέντερ μέχρι να γίνει βελούδινη.

5. Επιστρέφουμε τον πουρέ στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κομμάτια που κρατήσαμε στην άκρη. Ανακατεύουμε καλά και δοκιμάζουμε για αλάτι/πιπέρι.

6. Σερβίρουμε τη σούπα σε μπολ, περιχύνοντάς την με λίγη επιπλέον κρέμα καρύδας, λίγο ελαιόλαδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φύλλα βασιλικού.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια