
Υλικά
• 1 κιλό μπαρμπούνια, καθαρισμένα
• 4 ώριμες ντομάτες τριμμένες (ή 400 γρ. ντομάτα κονκασέ)
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
• 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
• 1/2 κ.γ. ζάχαρη
• 1 φύλλο δάφνης
• 1/2 κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι
• Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• Λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
1. Προετοιμασία Μπαρμπουνιών
Πλύντε τα μπαρμπούνια, στεγνώστε τα με χαρτί κουζίνας και αλατίστε τα ελαφρώς.
2. Τηγάνισμα Μπαρμπουνιών (προαιρετικά)
Ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο σε τηγάνι και τηγανίστε τα μπαρμπούνια για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα. Αφήστε τα σε απορροφητικό χαρτί.
3. Προετοιμασία Σάλτσας
Σε μια πλατιά κατσαρόλα ή τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο. Σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για 1 λεπτό ακόμα.
4. Μαγείρεμα Σάλτσας
Ρίξτε τις τριμμένες ντομάτες, τη ζάχαρη, τη δάφνη, τη ρίγανη ή το θυμάρι, και αλατοπίπερο. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέστε το κρασί και αφήστε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
5. Μαγείρεμα Μπαρμπουνιών
Τοποθετήστε τα μπαρμπούνια στη σάλτσα προσεκτικά. Σιγοβράστε για 10-15 λεπτά, γυρίζοντάς τα απαλά στα μισά του χρόνου για να καλυφθούν καλά με τη σάλτσα.
6. Σερβίρισμα
Μεταφέρετε τα μπαρμπούνια σε πιατέλα, περιχύστε με τη σάλτσα και γαρνίρετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Συμβουλή: Συνοδεύστε το πιάτο με ζεστό ψωμί ή πατάτες τηγανητές για να απολαύσετε τη σάλτσα!
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

0 Σχόλια