
Υλικά:
• 1 φλιτζάνι μαγειρεμένα φασόλια ή φακές (λιωμένα με πιρούνι)
• ¼ φλιτζανιού νερό ή ζωμός λαχανικών
• 2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
• 1 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 ½ κ.σ. σάλτσα σόγιας
• 2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
• 1 κ.γ. θυμάρι
• 1 κ.γ. σπόροι μάραθου (προαιρετικά)
• 1 κ.γ. πιπέρι
• ¼ φλιτζανιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
• 2 κ.σ. διατροφική μαγιά (ή απλή φρυγανιά)
• ¾ φλιτζανιού γλουτένη σίτου (ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις)
Εκτέλεση:
1. Σε ένα μπολ, ανακάτεψε τα φασόλια με το νερό, το σιρόπι, το λάδι και τη σόγια.
2. Πρόσθεσε τα μπαχαρικά, το κρεμμύδι και τη διατροφική μαγιά.
3. Ρίξε τη γλουτένη σίτου και ζύμωσε μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή ζύμη.
4. Πλάσε λουκάνικα και τύλιξέ τα με λαδόκολλα.
5. Μαγείρεμα:
• Στον ατμό για 30 λεπτά
• Ή στο φούρνο στους 180°C για 30-35 λεπτά.
6. Άφησέ τα να κρυώσουν και τηγάνισέ τα ελαφρώς αν θέλεις τραγανή υφή.
Έτοιμα! Γρήγορα και εύκολα!

0 Σχόλια