
Υλικά:
• 1 πακέτο φύλλο κρούστας (περίπου 6–8 φύλλα)
• 300 γρ. παστουρμά (κομμένο σε φέτες, χωρίς την “τσούρα”, δηλαδή την εξωτερική κρούστα αν είναι έντονη)
• 300 γρ. κασέρι (τριμμένο ή κομμένο σε λωρίδες)
• 2–3 ντομάτες (κομμένες σε λεπτές φέτες, χωρίς πολλά υγρά)
• 1 κ.σ. βούτυρο (λιωμένο)
• 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο (ή μείγμα βούτυρο-ελαιόλαδο για πιο πλούσια γεύση)
• Μαυροσούσαμο ή σουσάμι (προαιρετικά για το πασπάλισμα)
Εκτέλεση:
1. Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C (αντιστάσεις) ή 170°C στον αέρα.
2. Λάδωσε ελαφρώς ένα ταψάκι (30×20 περίπου).
3. Άπλωσε 3–4 φύλλα κρούστας στο ταψί, λαδώνοντάς τα ένα-ένα ενδιάμεσα.
4. Στρώσε τη γέμιση:
• Μια στρώση παστουρμά
• Μια στρώση κασέρι
• Μια στρώση ντομάτα
(Μπορείς να κάνεις και 2 στρώσεις αν έχεις περισσότερα υλικά)
5. Σκέπασε με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντας κάθε φύλλο.
6. Χάραξε ελαφρά την πίτα σε κομμάτια (χωρίς να φτάσεις μέχρι κάτω).
7. Ράντισε με λίγο νερό και πασπάλισε με μαυροσούσαμο ή σουσάμι.
8. Ψήσε για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά η πίτα.
Tips:
• Αν δεν βρίσκεις κασέρι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις γραβιέρα ή ακόμα και μοτσαρέλα (θα βγει πιο ήπια).
• Αν σου αρέσουν οι έντονες γεύσεις, βάλε και λίγο κύμινο ή πιπέρι.

0 Σχόλια