
Αυτά τα πεντανόστιμα vegan κεφτεδάκια είναι αρωματικά, τραγανά απ’ έξω και ζουμερά από μέσα. Συνοδεύονται υπέροχα με χούμους, vegan τζατζίκι ή vegan φέτα!
Υλικά για τα κεφτεδάκια:
• 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι
• ½ φλιτζάνι φρέσκος μαϊντανός
• ¼ φλιτζάνι φρέσκια μέντα
• 5 σκελίδες σκόρδο
• 340 γρ. vegan κιμάς
• ¾ φλιτζανιού φρυγανιά Panko
• 1 vegan υποκατάστατο αυγού
• Ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι
• 1 κ.γ. κύμινο
• 1 κ.γ. αλάτι
• ½ κ.γ. νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
• ½ κ.γ. πιπέρι
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα:
• Φρέσκος άνηθος
• Ελιές Καλαμών
• Λεμονάκια κομμένα σε φέτες
• Χούμους, vegan τζατζίκι ή vegan φέτα
Εκτέλεση:
1. Βάζουμε το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τη μέντα και το σκόρδο σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν πολύ ψιλοκομμένα (30 δευτερόλεπτα - 1 λεπτό).
2. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τον vegan κιμά, τη φρυγανιά, το υποκατάστατο αυγού, το ξύσμα λεμονιού, το κύμινο, το αλάτι, τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς και το πιπέρι. Ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
3. Πλάθουμε κεφτεδάκια περίπου 2 κουταλιών της σούπας το καθένα και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Θα πρέπει να βγουν περίπου 15-18 κεφτεδάκια.
4. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μόλις κάψει το λάδι, τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια σε δόσεις, γυρίζοντάς τα ώστε να ροδίσουν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές, για περίπου 6-8 λεπτά.
5. Τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο, σκεπάζοντάς τα για να παραμείνουν ζεστά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα κεφτεδάκια.
6. Σερβίρουμε με φρέσκο άνηθο, ελιές Καλαμών, λεμόνι και συνοδευτικά της επιλογής μας.
Καλή απόλαυση!

0 Σχόλια