Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Τραγανές Μπουκιές με Γέμιση Dubai Chocolate

Περιγραφή φωτογραφίας

Ένας απίθανος γλυκός συνδυασμός τραγανού καταΐφι, κρεμώδους φυστικοβούτυρου και σοκολάτας! Μια πανεύκολη συνταγή για λαχταριστές σοκολατένιες μπουκιές που λιώνουν στο στόμα.


Υλικά:

• 200γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα (55% - 65% κακάο)

• 100γρ. Βούτυρο φυστικιού (100% φυστίκια) – μπορείς να το φτιάξεις αλέθοντας καβουρδισμένα φιστίκια ή να το αγοράσεις έτοιμο.

• 1/4 κ.γλ. Αλάτι

• 50γρ. Βούτυρο

150γρ. Φύλλο καταΐφι – ψιλοκομμένο σε κομμάτια περίπου 2,5 εκ.

• 100γρ. Λευκή σοκολάτα – κουβερτούρα, κομματάκια ή μπάρα, που περιέχει μόνο βούτυρο κακάο.

Προαιρετικά: 1-2 κ.γλ. φυτικό λάδι (π.χ. αβοκάντο, ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο) για πιο κρεμώδη υφή.


Εκτέλεση:

1. Ετοιμάζουμε το καταΐφι: Το ψιλοκόβουμε σε μικρά κομμάτια και το αφρατεύουμε καλά με τα χέρια μας για να διαχωριστούν οι ίνες.

2. Σε ένα κατσαρολάκι, λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το καταΐφι. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αποκτήσει χρυσαφένιο και τραγανό χρώμα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε δύο πιρούνια για καλύτερο διαχωρισμό. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει εντελώς.

3. Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα: Σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων (σε διαστήματα 10–15 δευτερολέπτων) μέχρι να γίνει λεία. Αν χρησιμοποιούμε φυτικό λάδι, το προσθέτουμε τώρα.

4. Φτιάχνουμε την κρέμα: Ανακατεύουμε τη λιωμένη λευκή σοκολάτα με το φυστικοβούτυρο και το αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει εντελώς.

5. Συνδυάζουμε: Προσθέτουμε το τραγανό καταΐφι στην κρέμα φυστικιού και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα συστατικά. Αν το μείγμα φαίνεται ρευστό, το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει.

6. Πλάθουμε μπουκιές: Σχηματίζουμε 16 μικρές μπαλίτσες (περίπου 30 γρ. η καθεμία) και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Τις βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να σφίξουν.

7. Καλύπτουμε με σοκολάτα: Λιώνουμε την κουβερτούρα σοκολάτας και, χρησιμοποιώντας δύο πιρούνια, βουτάμε τις παγωμένες μπαλίτσες στο μείγμα μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα. Τινάζουμε την περίσσεια σοκολάτας και τις αφήνουμε να στερεοποιηθούν.

8. Διακοσμούμε: Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα φιστίκια και αφήνουμε τα γλυκά να σταθεροποιηθούν πλήρως πριν τα σερβίρουμε.


Απολαύστε αυτές τις λαχταριστές σοκολατένιες μπουκιές, ιδανικές για κάθε περίσταση!


 

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια