
Αυτή η σοκολατόπιτα είναι ιδανική για όσους νηστεύουν ή ακολουθούν vegan διατροφή. Είναι πλούσια σε σοκολατένια γεύση και φτιάχνεται πανεύκολα χωρίς αυγά ή γαλακτοκομικά!
Υλικά:
• 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 φλιτζάνι ζάχαρη
• 1/2 φλιτζάνι κακάο άγλυκο
• 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
• 1/3 φλιτζάνι ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο
• 1 1/2 φλιτζάνι νερό
• 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
• 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση:
1. Προετοιμασία: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί (περίπου 22x22 εκ.) ή το στρώνουμε με λαδόκολλα.
2. Ανάμειξη υλικών: Σε ένα μεγάλο μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και τη σόδα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
3. Υγρά υλικά: Σε ένα άλλο μπολ, αναμειγνύουμε το νερό, το ηλιέλαιο, το ξύδι και τη βανίλια.
4. Συνδυασμός: Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στο μπολ με τα στερεά και ανακατεύουμε καλά με σύρμα ή σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα (δεν χρειάζεται μίξερ).
5. Ψήσιμο: Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 30-35 λεπτά ή μέχρι ένα μαχαίρι/καλαμάκι να βγαίνει καθαρό από το κέντρο.
6. Αφήνουμε να κρυώσει: Μόλις η σοκολατόπιτα κρυώσει, μπορούμε να την πασπαλίσουμε με άχνη ζάχαρη ή να τη σερβίρουμε με λιωμένη κουβερτούρα και ξηρούς καρπούς.
Καλή απόλαυση!

0 Σχόλια