Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Νηστίσιμη Σοκολατόπιτα - Εύκολη και Αφράτη

Περιγραφή φωτογραφίας


 Αυτή η σοκολατόπιτα είναι ιδανική για όσους νηστεύουν ή ακολουθούν vegan διατροφή. Είναι πλούσια σε σοκολατένια γεύση και φτιάχνεται πανεύκολα χωρίς αυγά ή γαλακτοκομικά!


Υλικά:

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φλιτζάνι ζάχαρη

1/2 φλιτζάνι κακάο άγλυκο

1 κουταλάκι του γλυκού σόδα

1/3 φλιτζάνι ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο

1 1/2 φλιτζάνι νερό

1 κουταλιά της σούπας ξύδι

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας


Εκτέλεση:

1. Προετοιμασία: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί (περίπου 22x22 εκ.) ή το στρώνουμε με λαδόκολλα.

2. Ανάμειξη υλικών: Σε ένα μεγάλο μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και τη σόδα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.

3. Υγρά υλικά: Σε ένα άλλο μπολ, αναμειγνύουμε το νερό, το ηλιέλαιο, το ξύδι και τη βανίλια.

4. Συνδυασμός: Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στο μπολ με τα στερεά και ανακατεύουμε καλά με σύρμα ή σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα (δεν χρειάζεται μίξερ).

5. Ψήσιμο: Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 30-35 λεπτά ή μέχρι ένα μαχαίρι/καλαμάκι να βγαίνει καθαρό από το κέντρο.

6. Αφήνουμε να κρυώσει: Μόλις η σοκολατόπιτα κρυώσει, μπορούμε να την πασπαλίσουμε με άχνη ζάχαρη ή να τη σερβίρουμε με λιωμένη κουβερτούρα και ξηρούς καρπούς.


Καλή απόλαυση!

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια