
Ένα ελαφρύ και δροσερό σνακ, ιδανικό για το σχολείο ή τη δουλειά! Φτιαγμένο με πλούσιο στραγγιστό γιαούρτι, τραγανά λαχανικά και ψημένο μέχρι να γίνει χρυσαφένιο και τραγανό.
Υλικά:
• Ψωμί του τοστ – όποιο έχεις στο σπίτι, λευκό ή ολικής.
• Λαχανικά της επιλογής σου – πιπεριά, καρότο, καλαμπόκι και λάχανο για έξτρα τραγανότητα. (Απόφυγε λαχανικά που βγάζουν υγρά, όπως ντομάτα & αγγούρι).
• Στραγγιστό γιαούρτι ή ελληνικό γιαούρτι – πηχτό και κρεμώδες για τέλεια γέμιση.
• Αλάτι & πιπέρι – για γεύση.
• Ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά τσίλι (προαιρετικά) – αν σου αρέσουν οι πικάντικες γεύσεις.
• Βούτυρο – για ένα τέλειο, τραγανό ψήσιμο.
Εκτέλεση:
1. Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το γιαούρτι, τα ψιλοκομμένα λαχανικά, το αλάτι, το πιπέρι και, αν θέλουμε, την πιπεριά τσίλι.
2. Φτιάχνουμε το σάντουιτς: Απλώνουμε 2 κουταλιές από τη γέμιση σε μια φέτα ψωμί και την καλύπτουμε με μια δεύτερη φέτα.
3. Βουτυρώνουμε: Αλείφουμε λίγο βούτυρο και στις δύο πλευρές του σάντουιτς.
4. Ψήνουμε: Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι, τοποθετούμε το σάντουιτς και ψήνουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να γίνει χρυσαφένιο και τραγανό.
5. Σερβίρουμε: Κόβουμε διαγώνια και απολαμβάνουμε αμέσως!
Μια απλή, γρήγορη και απολαυστική επιλογή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

0 Σχόλια