Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Τραγανά Μπισκότα Βουτύρου

Περιγραφή φωτογραφίας


 Υλικά:

200γρ αλατισμένο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

70γρ ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη αν έχει σβώλους

½ κ.γ. πάστα βανίλιας ή εκχύλισμα βανίλιας

210γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο αν έχει σβώλους

30γρ κορν φλάουρ

20γρ κρέμα γάλακτος ή γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου

Κρυσταλλική ζάχαρη για πασπάλισμα (προαιρετικά)


Εκτέλεση:

1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 165°C. Στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.

2. Τοποθετήστε μια μεγάλη, ανθεκτική σακούλα ζαχαροπλαστικής με μια μεγάλη μύτη αστέρι της επιλογής σας.

3. Σε ένα μεσαίο μπολ, χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ χειρός ή το μίξερ βάσης με το εξάρτημα “φτερό”, χτυπήστε το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια σε μεσαία προς υψηλή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Σταματήστε ενδιάμεσα για να ξύσετε τα τοιχώματα του μπολ.

4. Προσθέστε το αλεύρι και το κορν φλάουρ και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν. Έπειτα, ρίξτε την κρέμα γάλακτος (ή το γάλα) και ανακατέψτε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

5. Μεταφέρετε το μείγμα στη σακούλα ζαχαροπλαστικής. Ένας εύκολος τρόπος είναι να τοποθετήσετε τη σακούλα μέσα σε ένα ψηλό ποτήρι ή ένα δοχείο και να διπλώσετε τις άκρες προς τα έξω, ώστε να έχετε άνοιγμα για να γεμίσετε πιο εύκολα. Πιέστε το μείγμα προς το κάτω μέρος της σακούλας και, αν θέλετε, στερεώστε την άκρη με ένα κλιπ.

6. Αν επιθυμείτε, χρησιμοποιήστε λίγο από το μείγμα για να κολλήσετε τις γωνίες της λαδόκολλας στο ταψί, ώστε να μην κινείται κατά το ψήσιμο.

7. Πιέστε τη σακούλα και σχηματίστε ροζέτες πάνω στη λαδόκολλα. Κρατήστε τη σακούλα κάθετα προς το ταψί και, με σταθερή πίεση, δημιουργήστε έναν κύκλο που κλείνει πάνω στον εαυτό του, τελειώνοντας με μια μικρή κίνηση του καρπού. Οι ροζέτες πρέπει να έχουν διάμετρο περίπου 4,5 εκ., ανάλογα με τη μύτη που χρησιμοποιείτε.

8. Αφήστε λίγη απόσταση μεταξύ τους, γιατί θα απλώσουν ελαφρώς. Αν κάποια ροζέτα δεν σας ικανοποιεί, μπορείτε απλά να την ξύσετε από τη λαδόκολλα, να ξαναβάλετε το μείγμα στη σακούλα και να την ξαναφτιάξετε.

9. Αν χρησιμοποιείτε κρυσταλλική ζάχαρη, πασπαλίστε τα μπισκότα πριν το ψήσιμο.

10. Ψήστε σε 165°C για 13-14 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθούν και να πάρουν ένα απαλό χρυσαφένιο χρώμα στις άκρες. Αν τα θέλετε πιο τραγανά, αφήστε τα 1-2 λεπτά παραπάνω.

11. Βγάλτε τα από τον φούρνο. Αν πασπαλίσατε ζάχαρη πριν το ψήσιμο, μπορείτε να προσθέσετε κι άλλη όσο είναι ακόμα ζεστά.

12. Αφήστε τα να κρυώσουν πάνω στο ταψί για 15-20 λεπτά και στη συνέχεια μεταφέρετέ τα σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.


Απολαύστε τα τραγανά, βουτυρένια μπισκότα σας!

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια