Αυτές οι μικρές μπουκιές είναι φυσικά γλυκές, μαλακές και γεμάτες γεύση. Φτιάχνονται εύκολα με λίγα υλικά και αποτελούν ένα υπέροχο σνακ για κάθε στιγμή της ημέρας!
Υλικά (για 12 μπουκίτσες):
• 1 φλιτζάνι (240 γρ.) μαλακοί χουρμάδες χωρίς κουκούτσι, καλά πατημένοι
• 1 φλιτζάνι (140 γρ.) ωμά πεκάν
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση:
1. Προετοιμασία ζύμης: Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, προσθέτουμε όλα τα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια παχύρρευστη, κολλώδης ζύμη. Θα πρέπει να μπορούμε να την πιέσουμε με τα δάχτυλα και να κολλάει μεταξύ της.
• Συμβουλή: Αν η ζύμη φαίνεται στεγνή και δεν κολλάει, προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού ζεστό νερό και ξαναχτυπάμε. Επαναλαμβάνουμε αν χρειαστεί μέχρι να γίνει εύπλαστη.
2. Σχηματισμός μπουκίτσας: Με τα χέρια μας, πλάθουμε τη ζύμη σε 12 μικρές μπαλίτσες.
3. Σερβίρισμα & αποθήκευση: Οι μπουκίτσες είναι έτοιμες για κατανάλωση αμέσως! Αν τις προτιμάμε πιο σταθερές, μπορούμε να τις βάλουμε στο ψυγείο για 20-30 λεπτά. Φυλάσσονται σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και μία εβδομάδα.
Απολαύστε τις ως ένα υγιεινό και γευστικό σνακ που δίνει ενέργεια!
0 Σχόλια