Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Πεντανόστιμα Μπακλαβαδάκια


 Μια υπέροχη παραλλαγή του κλασικού μπακλαβά, ιδανική για μικρές μερίδες και εντυπωσιακή παρουσίαση!


Υλικά


Για το φύλλο:

1 πακέτο φύλλο κρούστας

200 γρ. βούτυρο λιωμένο


Για τη γέμιση:

200 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα

100 γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα

1 κ.γ. κανέλα

2 κ.σ. ζάχαρη

1/2 κ.γ. γαρύφαλλο (προαιρετικά)


Για το σιρόπι:

300 γρ. ζάχαρη

250 ml νερό

100 γρ. μέλι

1 ξύλο κανέλας

1 φλούδα λεμονιού

1 κ.σ. χυμό λεμονιού


Εκτέλεση


1. Προετοιμασία της γέμισης


Ανακατεύουμε τα ψιλοκομμένα καρύδια, τα αμύγδαλα, την κανέλα, τη ζάχαρη και το γαρύφαλλο σε ένα μπολ.


2. Σχηματισμός των μπακλαβαδακίων

1. Παίρνουμε 2 φύλλα κρούστας και τα βουτυρώνουμε ένα-ένα.

2. Πασπαλίζουμε με λίγη γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό.

3. Κόβουμε το ρολό σε μικρά κομμάτια (περίπου 5 εκ.).

4. Τοποθετούμε τα μπακλαβαδάκια σε βουτυρωμένο ταψί με το κόψιμο προς τα πάνω.

5. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και η γέμιση.


3. Ψήσιμο

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.

Ψήνουμε για περίπου 40-45 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.


4. Παρασκευή σιροπιού

1. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό, το μέλι, την κανέλα και τη φλούδα λεμονιού για 5 λεπτά.

2. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.


5. Σιρόπιασμα

Περιχύνουμε τα ζεστά μπακλαβαδάκια με το χλιαρό σιρόπι.

Τα αφήνουμε να απορροφήσουν το σιρόπι για μερικές ώρες πριν τα σερβίρουμε.


Καλή απόλαυση!

Η συντακτικη ομαδα του syntagesmou.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια