Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Κοκκινιστό Χταπόδι με Πατάτες

Περιγραφή φωτογραφίας


 Υλικά:

1 χταπόδι (περίπου 1-1,5 κιλό)

4-5 μεγάλες πατάτες, κομμένες σε κύβους

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί

1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας

1 φλιτζάνι ντοματοχυμό ή κονκασέ ντομάτας

2 φύλλα δάφνης

1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ή θυμάρι

Αλάτι, πιπέρι

1/2 φλιτζάνι νερό (ή όσο χρειαστεί)


Εκτέλεση:


1. Προετοιμασία χταποδιού:


Πλύνε το χταπόδι και αν έχει μακριά πλοκάμια, κόψ’ τα σε κομμάτια. Αν είναι φρέσκο, μπορείς να το βράσεις για 10-15 λεπτά πρώτα μέχρι να μαλακώσει (ή αν είναι κατεψυγμένο, μπορείς να το βάλεις κατευθείαν στην κατσαρόλα).


2. Σοτάρισμα:


Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζέστανε το ελαιόλαδο και πρόσθεσε το κρεμμύδι. Σόταρέ το μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο.


Πρόσθεσε το σκόρδο και το πελτέ ντομάτας και σοτάρισε για 2-3 λεπτά μέχρι να αναδειχθεί η γεύση.


3. Μαγείρεμα χταποδιού:


Ρίξε το χταπόδι στην κατσαρόλα και σοτάρισε το για 5-6 λεπτά, ανακατεύοντας το καλά για να πάρει λίγο χρώμα.


4. Προσθήκη κρασιού και ντομάτας:


Σβήσε το χταπόδι με το κόκκινο κρασί και άφησέ το να εξατμιστεί το αλκοόλ για 2 λεπτά.


Πρόσθεσε τον ντοματοχυμό, τα φύλλα δάφνης και τη ρίγανη ή το θυμάρι. Άφησε το να σιγοβράσει για 10 λεπτά.


5. Προσθήκη πατατών:


Πρόσθεσε τις πατάτες στην κατσαρόλα και ανακάτεψε. Ρίξε αρκετό νερό για να καλύψει τα υλικά και άφησε το φαγητό να σιγοβράσει για 45-60 λεπτά, μέχρι το χταπόδι να γίνει τρυφερό και οι πατάτες να μαλακώσουν. Αν χρειαστεί, πρόσθεσε επιπλέον νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.


6. Γεύση:

Δοκίμασε και διόρθωσε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.


Σερβίρισμα:


Σερβίρεις το χταπόδι κοκκινιστό με πατάτες ζεστό, με λίγο φρέσκο ψωμί για να απολαύσεις τη νόστιμη σάλτσα!


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση! 



Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια