Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Σουπιές με σπανάκι

Περιγραφή φωτογραφίας


 Υλικά:

1 κιλό σουπιές, καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια

1 κιλό φρέσκο σπανάκι, καθαρισμένο και χοντροκομμένο

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί

2-3 ώριμες ντομάτες, τριμμένες (ή 1 κουτί ντοματάκι κονκασέ)

1 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος

Χυμός από 1 λεμόνι

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση:


1. Ετοιμασία σουπιών:


Ζεστάνετε το μισό ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα. Σοτάρετε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν. Προσθέστε τις σουπιές και σοτάρετε για 5-7 λεπτά μέχρι να αλλάξουν χρώμα.


2. Σβήσιμο με κρασί:


Ρίξτε το λευκό κρασί και αφήστε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 2-3 λεπτά.


3. Προσθήκη ντομάτας:


Προσθέστε τις τριμμένες ντομάτες, αλάτι και πιπέρι. Αφήστε να σιγοβράσουν για 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές. Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο νερό.


4. Ετοιμασία σπανακιού:


Σε ένα τηγάνι, ζεστάνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε το σπανάκι μέχρι να μαραθεί. Προσθέστε τον άνηθο και ανακατέψτε.


5. Συνδυασμός υλικών:


Προσθέστε το σπανάκι στην κατσαρόλα με τις σουπιές. Ανακατέψτε καλά και αφήστε να σιγοβράσουν όλα μαζί για άλλα 10 λεπτά.


6. Ολοκλήρωση:


Στύψτε τον χυμό λεμονιού πριν το σερβίρισμα και ανακατέψτε ελαφρώς.


Σερβίρισμα:


Σερβίρετε ζεστό με φρέσκο ψωμί ή συνοδεύστε με ρύζι. 



Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!



Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια