
Υλικά:
• 1 κιλό σουπιές, καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια
• 1 κιλό φρέσκο σπανάκι, καθαρισμένο και χοντροκομμένο
• 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
• 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
• 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
• 2-3 ώριμες ντομάτες, τριμμένες (ή 1 κουτί ντοματάκι κονκασέ)
• 1 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
• Χυμός από 1 λεμόνι
• Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Ετοιμασία σουπιών:
Ζεστάνετε το μισό ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα. Σοτάρετε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν. Προσθέστε τις σουπιές και σοτάρετε για 5-7 λεπτά μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
2. Σβήσιμο με κρασί:
Ρίξτε το λευκό κρασί και αφήστε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 2-3 λεπτά.
3. Προσθήκη ντομάτας:
Προσθέστε τις τριμμένες ντομάτες, αλάτι και πιπέρι. Αφήστε να σιγοβράσουν για 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές. Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο νερό.
4. Ετοιμασία σπανακιού:
Σε ένα τηγάνι, ζεστάνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε το σπανάκι μέχρι να μαραθεί. Προσθέστε τον άνηθο και ανακατέψτε.
5. Συνδυασμός υλικών:
Προσθέστε το σπανάκι στην κατσαρόλα με τις σουπιές. Ανακατέψτε καλά και αφήστε να σιγοβράσουν όλα μαζί για άλλα 10 λεπτά.
6. Ολοκλήρωση:
Στύψτε τον χυμό λεμονιού πριν το σερβίρισμα και ανακατέψτε ελαφρώς.
Σερβίρισμα:
Σερβίρετε ζεστό με φρέσκο ψωμί ή συνοδεύστε με ρύζι.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

0 Σχόλια