Advertisement

Main Ad

Συνταγή για τέλεια και απλά γεμιστά!

Περιγραφή φωτογραφίας


Ακολουθεί μια κλασική συνταγή για γεμιστά, με όλα τα υλικά και την εκτέλεση βήμα προς βήμα:

Υλικά:

 * 6 μεγάλες ντομάτες

 * 6 πιπεριές πράσινες (ή κόκκινες)

 * 2 μελιτζάνες φλάσκες (προαιρετικά)

 * 2 κολοκυθάκια (προαιρετικά)

 * 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

 * 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

 * 1 φλιτζάνι ρύζι για γεμιστά

 * 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

 * 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

 * 1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο

 * 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

 * Αλάτι και πιπέρι

 * Πατάτες κομμένες κυδωνάτες (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

 * Προετοιμασία λαχανικών:

   * Πλένετε καλά τα λαχανικά.

   * Κόβετε το πάνω μέρος από τις ντομάτες και τις πιπεριές και κρατάτε τα "καπάκια" στην άκρη.

   * Αφαιρείτε την ψίχα από τις ντομάτες και τα σπόρια από τις πιπεριές.

   * Αν χρησιμοποιείτε μελιτζάνες και κολοκυθάκια, τα κόβετε στη μέση και αφαιρείτε την ψίχα τους.

 * Προετοιμασία γέμισης:

   * Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.

   * Προσθέτετε την ψίχα της ντομάτας (και της μελιτζάνας/κολοκυθιού, αν χρησιμοποιείτε) και μαγειρεύετε για λίγα λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.

   * Προσθέτετε το ρύζι, το μαϊντανό, το δυόσμο, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε καλά και μαγειρεύετε για 2-3 λεπτά.

   * Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά.

 * Γέμισμα λαχανικών:

   * Γεμίζετε τα λαχανικά με το μείγμα ρυζιού, αφήνοντας λίγο χώρο στην κορυφή.

   * Κλείνετε τα λαχανικά με τα "καπάκια" τους.

 * Ψήσιμο:

   * Τοποθετείτε τα γεμιστά σε ένα ταψί.

   * Εάν θέλετε τοποθετείτε ανάμεσα στα γεμιστά πατάτες κομμένες κυδωνάτες.

   * Ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτετε λίγο νερό στο ταψί.

   * Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 1 ώρα, ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να ψηθεί το ρύζι.

 * Σερβίρισμα:

   * Αφήνετε τα γεμιστά να κρυώσουν ελαφρώς πριν τα σερβίρετε.

   * Σερβίρετε με τυρί φέτα και φρέσκο ψωμί.

Σημειώσεις:

 * Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά στη γέμιση, όπως καρότα, πιπεριές ή κολοκυθάκια.

 * Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε κιμά στη γέμιση (γίνονται τα λεγόμενα "γεμιστά με κιμά").

 * Τα γεμιστά είναι ακόμα πιο νόστιμα την επόμενη μέρα.

Καλή όρεξη!


Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια