
Υλικά:
• 500γρ. φρέσκος γαύρος
• Χοντρό αλάτι (Kosher salt)
• Λευκό ξίδι από κρασί
• 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
• 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
• 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
• ½ φλιτζάνι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
• Νιφάδες καυτερής κόκκινης πιπεριάς (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
1. Καθαρισμός γαύρου: Καθαρίζουμε τον γαύρο αφαιρώντας το κεφάλι και τα εντόσθια. Ξεπλένουμε καλά με κρύο νερό και τον στραγγίζουμε.
2. Αλάτισμα: Τοποθετούμε τον γαύρο σε στρώσεις σε ένα δοχείο, πασπαλίζοντας κάθε στρώση με αρκετό χοντρό αλάτι. Τον αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ώστε να αποβάλει υγρά.
3. Ξέπλυμα: Ξεπλένουμε καλά το αλάτι και τοποθετούμε τον γαύρο σε ένα καθαρό δοχείο.
4. Μαρινάρισμα: Καλύπτουμε τον γαύρο με λευκό ξίδι και τον αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες, μέχρι να ασπρίσει η σάρκα του.
5. Στραγγίσμα & Ανάμειξη: Στραγγίζουμε καλά το ξίδι και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη πιπεριά, το σκόρδο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό και, αν θέλουμε, τις νιφάδες καυτερής πιπεριάς.
6. Σερβίρισμα: Μπορούμε να τον σερβίρουμε αμέσως ή να τον φυλάξουμε σε ένα βαζάκι καλύπτοντάς τον με ελαιόλαδο για περισσότερη νοστιμιά.
Συνοδεύεται υπέροχα με παξιμάδια και ουζάκι! Καλή απόλαυση!

0 Σχόλια