Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Γαύρο Μαρινάτο

Περιγραφή φωτογραφίας


 Υλικά:

500γρ. φρέσκος γαύρος

Χοντρό αλάτι (Kosher salt)

Λευκό ξίδι από κρασί

1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

½ φλιτζάνι μαϊντανός, ψιλοκομμένος

Νιφάδες καυτερής κόκκινης πιπεριάς (προαιρετικά)


Εκτέλεση:

1. Καθαρισμός γαύρου: Καθαρίζουμε τον γαύρο αφαιρώντας το κεφάλι και τα εντόσθια. Ξεπλένουμε καλά με κρύο νερό και τον στραγγίζουμε.

2. Αλάτισμα: Τοποθετούμε τον γαύρο σε στρώσεις σε ένα δοχείο, πασπαλίζοντας κάθε στρώση με αρκετό χοντρό αλάτι. Τον αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ώστε να αποβάλει υγρά.

3. Ξέπλυμα: Ξεπλένουμε καλά το αλάτι και τοποθετούμε τον γαύρο σε ένα καθαρό δοχείο.

4. Μαρινάρισμα: Καλύπτουμε τον γαύρο με λευκό ξίδι και τον αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες, μέχρι να ασπρίσει η σάρκα του.

5. Στραγγίσμα & Ανάμειξη: Στραγγίζουμε καλά το ξίδι και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη πιπεριά, το σκόρδο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό και, αν θέλουμε, τις νιφάδες καυτερής πιπεριάς.

6. Σερβίρισμα: Μπορούμε να τον σερβίρουμε αμέσως ή να τον φυλάξουμε σε ένα βαζάκι καλύπτοντάς τον με ελαιόλαδο για περισσότερη νοστιμιά.


Συνοδεύεται υπέροχα με παξιμάδια και ουζάκι! Καλή απόλαυση!

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια