
Υλικά
• 1 κ.γ. ελαιόλαδο
• 283,5 γρ. φρέσκο baby σπανάκι, χοντροκομμένο
• 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
• 2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
• 59 ml ελαιόλαδο
• 177 ml ξινόγαλα (ή κεφίρ)
• 187,5 γρ. αλεύρι
• 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
• ½ κ.γ. αλάτι
• 141,75 γρ. φέτα, τριμμένη
• 2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
• 56 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C και στρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα (20×10 εκ.) με λαδόκολλα.
2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε 1 κ.γ. ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 1 λεπτό.
3. Προσθέτουμε το σπανάκι και σοτάρουμε για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να μαραθεί. Μεταφέρουμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας και το στεγνώνουμε καλά.
4. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά με το ελαιόλαδο και το ξινόγαλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
5. Κοσκινίζουμε μέσα το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και λίγο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.
6. Προσθέτουμε τη φέτα, τη μοτσαρέλα, τον άνηθο και το σπανάκι. Ανακατεύουμε απαλά.
7. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Ψήνουμε για 50-60 λεπτά, μέχρι ένα μαχαίρι ή οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.
8. Αφήνουμε το ψωμί στη φόρμα για 10 λεπτά και μετά το μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

0 Σχόλια