Advertisement

Main Ad

Συνταγή για την πιο νόστιμη γαριδομακαρονάδα

Περιγραφή φωτογραφίας


 Υλικά

450 γρ. μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες

230 γρ. φετουτσίνι

1 κ.σ. σάλτσα chipotle 

1 + 1/4 φλ. κρέμα γάλακτος

2 κ.σ. λευκό κρασί

2 κ.σ. βούτυρο

1 κ.σ. σκόρδο, ψιλοκομμένο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

3 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη

Αλάτι, πιπέρι, σκόνη σκόρδου, τσίλι σε σκόνη

3 κ.σ. πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

3 κ.σ. κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

Μαϊντανός (προαιρετικά)


Εκτέλεση

1. Βράζουμε τα φετουτσίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

2. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τις γαρίδες με αλάτι, πιπέρι, σκόνη σκόρδου και τσίλι.

3. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τις γαρίδες για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις αφήνουμε στην άκρη.

4. Στο ίδιο τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το σκόρδο για 1-2 λεπτά.

5. Προσθέτουμε τις πιπεριές και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά.

6. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το λευκό κρασί και τη σάλτσα chipotle, ανακατεύοντας καλά.

7. Σιγοβράζουμε για 3-5 λεπτά, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.

8. Ανακατεύουμε την παρμεζάνα και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει για 3-4 λεπτά.

9. Προσθέτουμε τα φετουτσίνι και ανακατεύουμε καλά.

10. Σερβίρουμε με τις γαρίδες από πάνω, γαρνίρουμε με μαϊντανό και επιπλέον παρμεζάνα. 


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση! 

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια