Advertisement

Main Ad

Bao Buns με Τραγανές Γαρίδες και Κορεάτικη Σάλτσα

Περιγραφή φωτογραφίας


 Υλικά


Για τη ζύμη:

600 γρ. αλεύρι bao (εξαιρετικά λεπτό αλεύρι)

10 γρ. ξηρή μαγιά

Μια γενναία πρέζα αλάτι

2 κ.σ. ζάχαρη

200 ml χλιαρό γάλα

140 ml χλιαρό νερό

20 ml ουδέτερο λάδι


Για τις γαρίδες:

500 γρ. γαρίδες

3 σκελίδες σκόρδο

1 εκ. τζίντζερ

Σάλτσα σόγιας

Ξίδι μήλου

Σησαμέλαιο

Κορν φλάουρ

Αλάτι

Λευκό πιπέρι

Φυτικό λάδι


Για την κορεάτικη κολλώδη σάλτσα:

80 ml σάλτσα σόγιας

60 γρ. καστανή ζάχαρη

2 κ.σ. ξίδι μήλου

2 κ.σ. gochujang (κορεάτικη πάστα τσίλι)

3 σκελίδες σκόρδο

1 shallot (ασκαλώνιο)


Για το σερβίρισμα:

Φρέσκες κόκκινες πιπεριές τσίλι

Αγγούρι σε λεπτές φέτες

Φρέσκο κρεμμυδάκι

Σουσάμι


Εκτέλεση


Για τα bao buns:

1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη μαγιά.

2. Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνουμε το γάλα, το νερό και το ουδέτερο λάδι.

3. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μια λεία και ελαστική ζύμη.

4. Τοποθετούμε τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ, τη σκεπάζουμε με μια νωπή πετσέτα και την αφήνουμε να φουσκώσει για 1-1,5 ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

5. Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, τη χωρίζουμε σε 15 ίσα κομμάτια και τα πλάθουμε σε μπαλάκια.

6. Ανοίγουμε κάθε μπαλάκι σε οβάλ σχήμα, αλείφουμε με λίγο λάδι και διπλώνουμε στη μέση.

7. Τα ατμίζουμε για περίπου 10 λεπτά λίγο πριν το σερβίρισμα.


Για τις γαρίδες:

1. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το τζίντζερ.

2. Καθαρίζουμε τις γαρίδες αφαιρώντας το κέλυφος και το έντερο.

3. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τις γαρίδες με το σκόρδο, το τζίντζερ, λίγη σάλτσα σόγιας, ξίδι μήλου, σησαμέλαιο, αλάτι και πιπέρι. Τις αφήνουμε να μαριναριστούν για τουλάχιστον 30 λεπτά.

4. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε ίσες ποσότητες αλευριού και κορν φλάουρ, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι.

5. Βγάζουμε τις γαρίδες από τη μαρινάδα, τις περνάμε στο μείγμα αλευριού και τις πανάρουμε καλά.

6. Ζεσταίνουμε λάδι στους 180°C και τηγανίζουμε τις γαρίδες για 2-3 λεπτά, μέχρι να γίνουν χρυσαφένιες και τραγανές.


Για την κορεάτικη σάλτσα:

1. Ψιλοκόβουμε το ασκαλώνιο και το σκόρδο.

2. Σε ένα καυτό τηγάνι ή wok, ζεσταίνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο και το ασκαλώνιο.

3. Προσθέτουμε την πάστα gochujang, τη σάλτσα σόγιας, την καστανή ζάχαρη και το ξίδι μήλου.

4. Αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει μια βράση και να δέσει, μέχρι να γίνει παχύρρευστη και κολλώδης.

5. Ρίχνουμε μέσα τις τηγανητές γαρίδες και τις ανακατεύουμε καλά μέχρι να καλυφθούν πλήρως με τη σάλτσα.


Σερβίρισμα:

1. Ανοίγουμε προσεκτικά τα ζεστά bao buns και γεμίζουμε με τις τραγανές γαρίδες.

2. Προσθέτουμε φέτες αγγουριού, φρέσκο κρεμμυδάκι και λεπτές ροδέλες τσίλι.

3. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και σερβίρουμε αμέσως.


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια