
Αυτό το Ιαπωνικό cheesecake είναι ένα από τα πιο αέρινα και αφράτα γλυκά που μπορείτε να δοκιμάσετε! Με μόλις τρία υλικά, αποκτά μια υπέροχη, βελούδινη υφή που λιώνει στο στόμα. Το μυστικό της επιτυχίας του κρύβεται στη μαρέγκα, που του δίνει τον χαρακτηριστικό “τρεμουλιαστό” όγκο και το κάνει ελαφρύ σαν σύννεφο.
Υλικά
• 120 γρ. λευκή σοκολάτα
• 3 αυγά (χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια)
• 120 γρ. τυρί κρέμα
Εκτέλεση
1. Λιώνουμε τη σοκολάτα
Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να γίνει λεία και γυαλιστερή.
2. Προετοιμάζουμε τα αυγά
Διαχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια με μίξερ μέχρι να γίνουν μια σφιχτή, γυαλιστερή μαρέγκα.
3. Ενώνουμε τα υλικά
Στην λιωμένη σοκολάτα, προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών και ομογενοποιούμε το μείγμα.
4. Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα
• Ρίχνουμε το 1/3 της μαρέγκας στο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά.
• Προσθέτουμε το δεύτερο 1/3, ανακατεύοντας με ελαφριές, κυκλικές κινήσεις.
• Τέλος, ενσωματώνουμε και το τελευταίο 1/3 της μαρέγκας, φροντίζοντας να διατηρηθεί το μείγμα αφράτο.
5. Προετοιμασία για ψήσιμο
• Καλύπτουμε ένα μπολ ή μια μικρή φόρμα με αντικολλητικό χαρτί, το οποίο αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο.
• Τοποθετούμε το μπολ μέσα σε ένα μεγαλύτερο ταψί με νερό (μέχρι τη μέση του μπολ) για να ψήσουμε το cheesecake με τη μέθοδο μπεν μαρί.
6. Ψήσιμο
• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 15 λεπτά.
• Σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε το cheesecake μέσα για άλλα 15 λεπτά χωρίς να ανοίξουμε την πόρτα.
Σερβίρισμα
Αφήνουμε το cheesecake να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε προσεκτικά. Μπορούμε να το απολαύσουμε όπως είναι ή να το πασπαλίσουμε με λίγη άχνη ζάχαρη για έξτρα απόλαυση.
Αυτό το cheesecake είναι τόσο αφράτο και ελαφρύ που κάθε μπουκιά του λιώνει στο στόμα! Δοκιμάστε το και θα γίνει το αγαπημένο σας γλυκό!
Καλή απόλαυση!

0 Σχόλια