Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Μουσταλευριά

Περιγραφή φωτογραφίας

 


Υλικά:

1 λίτρο μούστο (φρέσκος, από σταφύλια)

150 γρ. αλεύρι (καλαμποκάλευρο ή σιμιγδάλι)

100 γρ. ζάχαρη (προαιρετικά, ανάλογα με τη γλυκύτητα του μούστου)

1 ξυλάκι κανέλας (προαιρετικά)

2-3 γαρίφαλα (προαιρετικά)

1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού

1 κουταλιά της σούπας ροδόσταγμα (προαιρετικά)


Εκτέλεση:

1. Προετοιμασία Μούστου:

Βάλτε το μούστο σε μια κατσαρόλα και τοποθετήστε τη σε μέτρια φωτιά. Αν ο μούστος δεν είναι ήδη γλυκός, προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί.

2. Διαλύστε το Αλεύρι:

Σε ένα μπολ, διαλύστε το αλεύρι (ή το σιμιγδάλι) με λίγο κρύο μούστο (περίπου 1 φλιτζάνι) για να μην σβολιάσει το μείγμα.

3. Βράσιμο:

Όταν ο μούστος αρχίσει να ζεσταίνεται, ρίξτε το διαλυμένο αλεύρι μέσα στην κατσαρόλα με τον υπόλοιπο μούστο, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην δημιουργηθούν σβώλοι.

Βράστε το μείγμα για περίπου 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει και να έχει την υφή μιας πηχτής κρέμας.

4. Προσθήκη Αρωμάτων:

Μόλις η μουσταλευριά πήξει, προσθέστε την κανέλα, τα γαρίφαλα και τον χυμό λεμονιού (αν θέλετε). Ανακατέψτε για λίγο ακόμα και απομακρύνετε από τη φωτιά.

Αν θέλετε να προσθέσετε ροδόσταγμα για επιπλέον άρωμα, κάντε το σε αυτό το στάδιο.

5. Σερβίρισμα:

Ρίξτε τη μουσταλευριά σε μικρά μπολάκια ή σε έναν μεγάλο δίσκο και αφήστε την να κρυώσει. Αν θέλετε να τη σερβίρετε κρύα, τοποθετήστε την στο ψυγείο για μερικές ώρες.

6. Γαρνίρισμα:

Μπορείτε να γαρνίρετε με λίγο κανέλα ή να την πασπαλίσετε με καρύδια ή αμύγδαλα για επιπλέον γεύση και τραγανότητα.


Η μουσταλευριά είναι έτοιμη για απόλαυση! Αποτελεί ένα υπέροχο γλυκό, ιδιαίτερα για το φθινόπωρο όταν το μούστο είναι άφθονος.

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια