Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Σπιτικά Πατατάκια Φούρνου

Περιγραφή φωτογραφίας


 Τραγανά, νόστιμα και πολύ πιο υγιεινά από τα έτοιμα, αυτά τα πατατάκια φούρνου είναι ιδανικά για σνακ!


Υλικά

3-4 μεγάλες πατάτες

2 κ.σ. ελαιόλαδο

½ κ.γ. αλάτι

½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά (προαιρετικά)

½ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη (προαιρετικά)

½ κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι (προαιρετικά)


Εκτέλεση

1. Προετοιμασία πατάτας:

Πλένουμε καλά τις πατάτες (αν θέλουμε, τις αφήνουμε με τη φλούδα).

Τις κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες με μαντολίνο ή με κοφτερό μαχαίρι.

Τις βάζουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό για 20-30 λεπτά, ώστε να απομακρυνθεί το περιττό άμυλο και να γίνουν πιο τραγανές.

2. Στέγνωμα & καρύκευμα:

Στραγγίζουμε καλά τις φέτες και τις στεγνώνουμε με μια πετσέτα ή χαρτί κουζίνας.

Τις βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά.

3. Ψήσιμο:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (αέρα) ή 190°C (αντιστάσεις).

Στρώνουμε τις πατάτες σε ένα ταψί με λαδόκολλα, φροντίζοντας να μην επικαλύπτονται.

Ψήνουμε για 15-20 λεπτά, γυρίζοντάς τες στη μέση του ψησίματος, μέχρι να γίνουν τραγανές και χρυσαφένιες.

4. Σερβίρισμα:

Αφήνουμε τα πατατάκια να κρυώσουν λίγο και τα απολαμβάνουμε σκέτα ή με κάποια σος της επιλογής μας!


Tips

Για εξαιρετικά τραγανή υφή, μπορείτε να ψήσετε τις πατάτες στους 150°C για 30-40 λεπτά.

Μπορείτε να δοκιμάσετε διαφορετικά καρυκεύματα, όπως καγιέν για πικάντικη γεύση ή τριμμένο τυρί για extra νοστιμιά.

Αν σας περισσέψουν (που δύσκολα θα συμβεί!), αποθηκεύστε τα σε αεροστεγές δοχείο για 1-2 ημέρες.


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια