
Τραγανά, νόστιμα και πολύ πιο υγιεινά από τα έτοιμα, αυτά τα πατατάκια φούρνου είναι ιδανικά για σνακ!
Υλικά
• 3-4 μεγάλες πατάτες
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• ½ κ.γ. αλάτι
• ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά (προαιρετικά)
• ½ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη (προαιρετικά)
• ½ κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
1. Προετοιμασία πατάτας:
• Πλένουμε καλά τις πατάτες (αν θέλουμε, τις αφήνουμε με τη φλούδα).
• Τις κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες με μαντολίνο ή με κοφτερό μαχαίρι.
• Τις βάζουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό για 20-30 λεπτά, ώστε να απομακρυνθεί το περιττό άμυλο και να γίνουν πιο τραγανές.
2. Στέγνωμα & καρύκευμα:
• Στραγγίζουμε καλά τις φέτες και τις στεγνώνουμε με μια πετσέτα ή χαρτί κουζίνας.
• Τις βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά.
3. Ψήσιμο:
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (αέρα) ή 190°C (αντιστάσεις).
• Στρώνουμε τις πατάτες σε ένα ταψί με λαδόκολλα, φροντίζοντας να μην επικαλύπτονται.
• Ψήνουμε για 15-20 λεπτά, γυρίζοντάς τες στη μέση του ψησίματος, μέχρι να γίνουν τραγανές και χρυσαφένιες.
4. Σερβίρισμα:
• Αφήνουμε τα πατατάκια να κρυώσουν λίγο και τα απολαμβάνουμε σκέτα ή με κάποια σος της επιλογής μας!
Tips
• Για εξαιρετικά τραγανή υφή, μπορείτε να ψήσετε τις πατάτες στους 150°C για 30-40 λεπτά.
• Μπορείτε να δοκιμάσετε διαφορετικά καρυκεύματα, όπως καγιέν για πικάντικη γεύση ή τριμμένο τυρί για extra νοστιμιά.
• Αν σας περισσέψουν (που δύσκολα θα συμβεί!), αποθηκεύστε τα σε αεροστεγές δοχείο για 1-2 ημέρες.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

0 Σχόλια