
Υλικά
• 250 γρ. φύλλο καταΐφι
• 100 γρ. λιωμένο βούτυρο
Για την κρέμα πατισερί
• 0,5 λίτρο γάλα
• 50 γρ. κορν φλάουρ
• 3 κρόκοι αυγών
• 1 βανίλια
• 50 γρ. βούτυρο
Για το σιρόπι
• 100 γρ. ζάχαρη
• 160 γρ. νερό
• 30 γρ. λικέρ της επιλογής σας
Εκτέλεση
1. Βράζουμε το σιρόπι για 4 λεπτά και προσθέτουμε το λικέρ.
2. Ανοίγουμε το φύλλο καταΐφι, το ξεχτενιάζουμε και ζεσταίνουμε το βούτυρο. Ρίχνουμε το βούτυρο πάνω στο καταΐφι και ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ, ώστε να καλυφθεί ομοιόμορφα.
3. Σε φόρμες, τοποθετούμε μια μικρή ποσότητα καταΐφι και το πιέζουμε στα τοιχώματα και στον πάτο για να δημιουργήσουμε μικρές φωλίτσες.
4. Ψήνουμε στους 180°C μέχρι να ροδίσουν. Μόλις βγουν από τον φούρνο, τις σιροπιάζουμε με μια κουταλιά σούπας σιρόπι.
5. Για την κρέμα πατισερί, ζεσταίνουμε το γάλα και προσθέτουμε τη βανίλια, τη ζάχαρη και τους κρόκους. Τέλος, ρίχνουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
6. Αφού κατεβάσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για λίγο.
7. Όταν οι φωλίτσες κρυώσουν, τις γεμίζουμε με την κρέμα πατισερί και διακοσμούμε όπως επιθυμούμε.
Καλή απόλαυση!

0 Σχόλια