Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Γλυκό του Κουταλιού Φασόλια Γίγαντες

Περιγραφή φωτογραφίας


 Το γλυκό του κουταλιού με φασόλια γίγαντες είναι μια ιδιαίτερη και πρωτότυπη συνταγή που μπορεί να εντυπωσιάσει τους λάτρεις των παραδοσιακών γλυκών! Τα φασόλια, αφού βραστούν σωστά, αποκτούν μια βελούδινη υφή και απορροφούν το σιρόπι, δημιουργώντας ένα γλυκό με ενδιαφέρουσα γεύση.


Υλικά:

500 γρ. φασόλια γίγαντες

1 κιλό ζάχαρη

1 λίτρο νερό

Χυμός από 1 λεμόνι

1 βανίλια

1 ξυλάκι κανέλας

Φλούδα από 1 πορτοκάλι (προαιρετικά)


Εκτέλεση:

1. Μούλιασμα φασολιών: Βάζουμε τα φασόλια σε νερό από το προηγούμενο βράδυ, ώστε να φουσκώσουν καλά.

2. Βράσιμο: Στραγγίζουμε τα φασόλια και τα βράζουμε σε φρέσκο νερό μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μη λιώσουν.

3. Προετοιμασία σιροπιού: Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, την κανέλα και τη φλούδα πορτοκαλιού μέχρι να δέσει ελαφρώς το σιρόπι.

4. Προσθήκη φασολιών: Προσθέτουμε τα βρασμένα φασόλια στο σιρόπι και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφήσουν αρκετό από το σιρόπι.

5. Τελικό δέσιμο: Προσθέτουμε τη βανίλια και τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε να πάρει ακόμα μια βράση.

6. Αποθήκευση: Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και το αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα.


Σερβίρισμα & προτάσεις

Συνδυάζεται υπέροχα με στραγγιστό γιαούρτι ή παγωτό βανίλια.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε γλυκά, όπως cheesecake ή τάρτες.


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια