
Υλικά:
• 1 φλιτζάνι νερό
• 2 φλιτζάνια ζάχαρη
• 1/2 φλιτζάνι κορν φλάουρ (άμυλο καλαμποκιού)
• 1/2 φλιτζάνι νερό (για την άμυλο)
• 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
• 1 κουταλιά της σούπας ροδόσταγμα ή ανθόσταγμα (προαιρετικά)
• 1/2 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη (για το τύλιγμα)
Εκτέλεση:
1. Ετοιμασία του Σιροπιού:
• Σε μια κατσαρόλα, προσθέστε 1 φλιτζάνι νερό και τη ζάχαρη.
• Ζεστάνετε το μείγμα σε μέτρια φωτιά και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί πλήρως η ζάχαρη.
• Αφήστε το να βράσει για 5-6 λεπτά και μετά προσθέστε τον χυμό λεμονιού. Αφήστε το να βράσει για λίγο ακόμα και στη συνέχεια κατεβάστε από τη φωτιά.
2. Ετοιμασία της Γέμισης:
• Διαλύστε το κορν φλάουρ στο 1/2 φλιτζάνι νερό σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύοντας καλά για να μην σχηματιστούν σβώλοι.
• Ρίξτε το διάλυμα του κορν φλάουρ στην κατσαρόλα με το σιρόπι και επιστρέψτε την κατσαρόλα στη φωτιά.
• Ανακατέψτε συνεχώς μέχρι το μείγμα να πήξει και να αποκτήσει την υφή του λουκουμιού (περίπου 10-15 λεπτά).
• Αν θέλετε, προσθέστε το ροδόσταγμα ή το ανθόσταγμα για άρωμα.
3. Φτιάξιμο των Λουκουμιών:
• Αδειάστε το μείγμα σε ένα ταψί ή σε ένα ταψάκι καλυμμένο με λαδόκολλα.
• Αφήστε το να κρυώσει και να σφίξει για περίπου 3-4 ώρες ή όλο το βράδυ.
• Μόλις παγώσει, κόψτε το σε μικρά τετράγωνα ή σε λουκουμάκια με τη βοήθεια ενός μαχαιριού ή ενός κόφτη.
4. Τυλίξιμο με Άχνη Ζάχαρη:
• Σε ένα μπολ, βάλτε την άχνη ζάχαρη και περάστε τα λουκούμια από πάνω για να καλυφθούν ομοιόμορφα.
Τα σπιτικά λουκούμια είναι έτοιμα! Μπορείτε να τα αποθηκεύσετε σε αεροστεγές δοχείο για να παραμείνουν φρέσκα και γευστικά για πολλές μέρες.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

0 Σχόλια