Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Ραγού Μανιταριών

Περιγραφή φωτογραφίας


 Ένα πλούσιο, αρωματικό και χορτοφαγικό ραγού που μπορεί να συνοδεύσει ζυμαρικά, ρύζι, πολέντα ή ακόμα και να σερβιριστεί μόνο του με τραγανό ψωμί!


Υλικά (για 4 άτομα)

500 γρ. μανιτάρια (μίξη από λευκά, πορτομπέλο, πλευρώτους ή ό,τι προτιμάτε)

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1 καρότο ψιλοκομμένο

1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

100 ml κόκκινο κρασί

400 γρ. ντοματάκια κονκασέ

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

½ κ.γ. ζάχαρη

½ κ.γ. θυμάρι

½ κ.γ. ρίγανη

1 φύλλο δάφνης

Αλάτι & πιπέρι

½ φλ. ζωμό λαχανικών ή νερό

Φρέσκος μαϊντανός για το σερβίρισμα


Εκτέλεση

1. Προετοιμασία μανιταριών

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με ένα υγρό πανί και τα κόβουμε σε φέτες ή μικρότερα κομμάτια.

2. Σοτάρισμα λαχανικών

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ή μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα.

3. Μαγείρεμα μανιταριών

Ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να αρχίσουν να ροδίζουν (περίπου 5-7 λεπτά).

4. Προσθήκη κρασιού & σάλτσας

Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, τα ντοματάκια κονκασέ, τη ζάχαρη, τα μυρωδικά και τον ζωμό λαχανικών.

Ανακατεύουμε καλά και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

5. Σιγομαγείρεμα

Αφήνουμε το ραγού να σιγοβράσει για 20-25 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να ενωθούν οι γεύσεις.

6. Σερβίρισμα

Αφαιρούμε το φύλλο δάφνης και πασπαλίζουμε με φρέσκο μαϊντανό.

Σερβίρουμε με ζυμαρικά, πουρέ πατάτας, πολέντα ή φρέσκο ψωμί.


Tips

Για πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγο βαλσαμικό ξίδι ή λίγη σόγια σος στη σάλτσα.

Αν θέλετε πιο κρεμώδη υφή, προσθέστε λίγη κρέμα καρύδας ή γιαούρτι στο τέλος.

Το ραγού γίνεται ακόμα πιο νόστιμο την επόμενη μέρα, καθώς οι γεύσεις δένουν καλύτερα!


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια