Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Κουλουράκια Λαδιού με Πορτοκάλι και Κανέλα

Περιγραφή φωτογραφίας

Υλικά


Για τη ζύμη

1 ποτήρι φυσικός χυμός πορτοκαλιού (200 ml)

1 ποτήρι ελαιόλαδο (200 ml)

1 ποτήρι ζάχαρη (200 γρ)

700-750 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Ξύσμα από 1-2 πορτοκάλια

1 κουταλάκι κανέλα

1/3 κουταλάκι σκόνη γαρύφαλλου

1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

1/2 κουταλάκι σόδα μαγειρική


Για το πασπάλισμα

2-3 κούπες άψητο σουσάμι


Εκτέλεση

1. Φτιάχνουμε τη ζύμη: Σε ένα μπολ, βάζουμε το μπέικιν στο αλεύρι και ανακατεύουμε. Αν χρησιμοποιούμε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, δεν χρειάζεται να προσθέσουμε μπέικιν πάουντερ. Σε άλλο μπολ, ρίχνουμε το λάδι και το χυμό πορτοκαλιού. Προσθέτουμε τη σόδα και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να αφρίσει, και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο λάδι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο, το ξύσμα πορτοκαλιού (αν κάνουμε όλη τη δόση με ξύσμα, βάζουμε από 2 πορτοκάλια) και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

2. Προσθέτουμε το αλεύρι: Σιγά σιγά, προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματίσουμε μια ελαστική ζύμη, σαν πλαστελίνη. Αν η ζύμη κολλάει, προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι.

3. Πλάθουμε τα κουλουράκια: Παίρνουμε μικρές ποσότητες από τη ζύμη και σχηματίζουμε κορδόνια μήκους περίπου 15 εκ. Σχηματίζουμε τα κουλουράκια μας σε διάφορα σχέδια (π.χ. στρόγγυλα, πλεξουδάκια, βαρκούλες, το σήμα του άπειρου ή σαλιγκάρια). Αν θέλουμε, βουτάμε τα κουλουράκια στο νερό και μετά στο σουσάμι.

4. Ψήνουμε: Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20 λεπτά (ανάλογα με τον τύπο του φούρνου μας, αέρα ή αντιστάσεις). Μπορούμε να ψήσουμε και τα δύο ταψιά ταυτόχρονα, αλλά ίσως χρειαστεί να αλλάξουμε τη θέση τους κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο, δεν είναι εντελώς ξερά, αλλά θα σφίξουν καθώς κρυώνουν.


Καλή απόλαυση!


 

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια