Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Καρυδάκια με Καραμελωμένο Συμπυκνωμένο Γάλα

Περιγραφή φωτογραφίας


 Αυτά τα παραδοσιακά, λαχταριστά μπισκότα, σε σχήμα μικρών καρυδιών, είναι αγαπημένα σε πολλές οικογένειες. Τραγανά εξωτερικά, με μια βουτυρένια ζύμη που λιώνει στο στόμα και γέμιση από πλούσιο καραμελωμένο γάλα, υπόσχονται να κλέψουν την καρδιά σας.


Υλικά

Αλεύρι: 500-600 γρ.

Βούτυρο ή μαργαρίνη: 250 γρ.

Αυγά: 2 τεμάχια

Ζάχαρη: 150-200 γρ.

Μπέικιν πάουντερ: 2 κουταλάκια του γλυκού

Αλάτι: 1 πρέζα

Βανίλια: 1 κουταλάκι του γλυκού

Καραμελωμένο συμπυκνωμένο γάλα: 450 γρ.


Εκτέλεση

1. Ετοιμάζουμε τη ζύμη

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Λιώνουμε το βούτυρο (ή χρησιμοποιούμε βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου) και το προσθέτουμε στο μείγμα.

2. Προσθέτουμε το αλάτι, τη βανίλια και το μπέικιν πάουντερ. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ενσωματώνουμε σταδιακά, ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια μαλακή και ελαστική ζύμη.

3. Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για λίγη ώρα, ώστε να ξεκουραστεί.

4. Ψήνουμε τα καρυδάκια

Προθερμαίνουμε την ειδική τοστιέρα για καρυδάκια. Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης, τα πλάθουμε σε μπαλάκια και τα τοποθετούμε στη φόρμα. Ψήνουμε μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.

5. Μόλις κρυώσουν, καθαρίζουμε τις άκρες τους από τυχόν περιττή ζύμη.

6. Γεμίζουμε τα μπισκότα

Γεμίζουμε τα “τσόφλια” με καραμελωμένο συμπυκνωμένο γάλα. Αν θέλουμε μια πιο πλούσια υφή, μπορούμε να ανακατέψουμε το καραμελωμένο γάλα με λίγο βούτυρο.

7. Κολλάμε δύο μισά μεταξύ τους, σχηματίζοντας μικρά καρυδάκια.


Αυτά τα μπισκότα είναι η τέλεια λιχουδιά για τον καφέ, το τσάι ή απλώς για μια γλυκιά στιγμή απόλαυσης.


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση.

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια