Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Λαδερά Φασολάκια

Περιγραφή φωτογραφίας


 Υλικά:

500 γρ. φασολάκια (φρέσκα ή κατεψυγμένα)

1 μεγάλο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)

2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)

2 ντομάτες (τριμμένες ή 400 γρ. κονσέρβα ντομάτας)

1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη (προαιρετικά, αν η ντομάτα είναι όξινη)

1/2 φλιτζάνι νερό (ή περισσότερο, αν χρειάζεται)

Αλάτι και πιπέρι (κατά προτίμηση)

1 φύλλο δάφνης (προαιρετικά)

1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ή δυόσμο (προαιρετικά)


Εκτέλεση:

1. Σοτάρισμα:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε για 5-7 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο και να μαλακώσει.

Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για 1-2 λεπτά ακόμα, προσέχοντας να μην καεί.

2. Προσθήκη Ντομάτας:

Ρίξτε τις τριμμένες ντομάτες στην κατσαρόλα και ανακατέψτε. Αφήστε το μείγμα να βράσει για 5-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η ντομάτα και να δέσει η σάλτσα.

3. Προσθήκη Φασολακίων:

Προσθέστε τα φασολάκια στην κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά. Ρίξτε το νερό (περίπου 1/2 φλιτζάνι ή όσο χρειάζεται για να καλύψετε τα φασολάκια) και τη ζάχαρη (αν τη χρησιμοποιείτε). Αλατοπιπερώστε κατά προτίμηση και προσθέστε το φύλλο δάφνης και τη ρίγανη ή το δυόσμο, αν θέλετε.

4. Σιγοβράσιμο:

Κλείστε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήστε τα φασολάκια να σιγοβράσουν για περίπου 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να απορροφήσουν την σάλτσα. Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο ακόμα νερό κατά τη διάρκεια του βρασίματος.

5. Τελική Ρύθμιση:

Όταν τα φασολάκια είναι έτοιμα και η σάλτσα έχει δέσει, δοκιμάστε και προσθέστε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται.


Τα λαδερά φασολάκια είναι έτοιμα! Σερβίρετέ τα με φρέσκο ψωμί ή με ρύζι για ένα πλήρες και υγιεινό γεύμα.


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια