Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Αλμυρό Κέικ Χωρίς Αλλαντικά

Περιγραφή φωτογραφίας

 


Αυτή η συνταγή συνδυάζει τις γλυκές πιπεριές με την πλούσια γεύση της φέτας και την κρεμώδη υφή του γιαουρτιού, δημιουργώντας ένα νόστιμο και εύκολο φαγητό. Ιδανικό για συνοδευτικό ή σνακ!


Υλικά:

1 πράσινη πιπεριά

1 κόκκινη πιπεριά

4 αυγά

400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

200 ml σπορέλαιο

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Ρίγανη

Πιπέρι

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

300 γρ. φέτα


Εκτέλεση:

1. Κόβουμε τις πιπεριές σε φέτες.

2. Χτυπάμε τα αυγά με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν.

3. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το σπορέλαιο, και ανακατεύουμε καλά.

4. Ενσωματώνουμε το μπέικιν πάουντερ, την ρίγανη και το πιπέρι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο μέχρι να σχηματιστεί ένας κολλώδης χυλός.

5. Ρίχνουμε τη φέτα και τις πιπεριές μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε προσεκτικά.

6. Απλώνουμε το μείγμα σε ταψί (34 εκ.) που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.

7. Ψήνουμε στους 180°C στις αντιστάσεις για περίπου 30-40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να αποκτήσει μια τραγανή υφή.


Αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν το σερβίρουμε.


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια