
Αυτά τα μπισκότα είναι η τέλεια ισορροπία ανάμεσα στη γλυκιά και τη φρουτώδη γεύση, με αρωματικό πορτοκάλι και ζουμερά κράνμπερι να τα κάνουν ακαταμάχητα! Τραγανά στις άκρες και μαλακά στο εσωτερικό, είναι ιδανικά για κάθε στιγμή της ημέρας.
Υλικά
• 1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, μαλακό
• 1 φλιτζάνι ζάχαρη
• 1 μεγάλο αυγό
• 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
• Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
• 2 ½ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
• ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
• ½ κούπα αποξηραμένα κράνμπερι
Εκτέλεση
Βήμα 1: Προθέρμανση του φούρνου
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C και στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Βήμα 2: Χτύπημα βουτύρου και ζάχαρης
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα αφράτο, λείο μείγμα.
Βήμα 3: Προσθήκη υγρών υλικών
Προσθέτουμε το αυγό, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βήμα 4: Ανάμειξη ξηρών υλικών
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε σταδιακά το ξηρό μείγμα στο μείγμα του βουτύρου, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Βήμα 5: Προσθήκη κράνμπερι
Ρίχνουμε τα αποξηραμένα κράνμπερι στη ζύμη και τα ανακατεύουμε ώστε να κατανεμηθούν ομοιόμορφα.
Βήμα 6: Σχηματισμός των μπισκότων
Παίρνουμε μικρές ποσότητες ζύμης, τις πλάθουμε σε μπάλες και τις τοποθετούμε στο ταψί, αφήνοντας απόσταση περίπου 5 εκατοστά μεταξύ τους.
Βήμα 7: Ψήσιμο
Ψήνουμε τα μπισκότα για 8-10 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα απαλό, χρυσαφένιο χρώμα στις άκρες. Τα αφήνουμε να κρυώσουν για λίγα λεπτά στο ταψί και έπειτα τα μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
Απολαύστε τα με ένα ζεστό ρόφημα ή χαρίστε τα σε αγαπημένα σας πρόσωπα! Αυτά τα μπισκότα είναι μια μικρή, γλυκιά απόλαυση γεμάτη αρώματα και νοσταλγία.

Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου
0 Σχόλια