Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Σπανακοτυρόπιτα με Κουρκούτι

Περιγραφή φωτογραφίας


 Μια εύκολη και λαχταριστή σπανακοτυρόπιτα χωρίς φύλλο, ιδανική για κάθε στιγμή της ημέρας!


Υλικά:


Για τη γέμιση:

1 κιλό σπανάκι

5 φρέσκα κρεμμυδάκια

½ ματσάκι άνηθο

½ ματσάκι μαϊντανό

½ ματσάκι δυόσμο

½ κιλό φέτα, τριμμένη

3-4 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι & πιπέρι


Για το κουρκούτι:

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φλιτζάνι αλεύρι κίτρινο (σκληρό σιτάρι)

2 αυγά

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Χλιαρό νερό (όσο χρειαστεί για να γίνει ένας πηχτός χυλός)


Για το ταψί:

Βούτυρο ή λάδι για άλειμμα


Εκτέλεση:

1. Προετοιμασία της γέμισης:

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το σπανάκι. Το ψιλοκόβουμε και το βάζουμε σε μια λεκάνη.

Ψιλοκόβουμε τον άνηθο, τον μαϊντανό, τον δυόσμο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα προσθέτουμε στη λεκάνη.

Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Τέλος, προσθέτουμε την τριμμένη φέτα και ανακατεύουμε ξανά.

2. Προετοιμασία του κουρκουτιού:

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε λίγο νερό μέχρι να γίνει χλιαρό.

Σε μια άλλη λεκάνη βάζουμε τα δύο είδη αλευριού, τα αυγά και το ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε σταδιακά το χλιαρό νερό, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να δημιουργηθεί ένας πηχτός χυλός.

3. Συναρμολόγηση και ψήσιμο:

Βουτυρώνουμε ένα ταψί.

Ρίχνουμε στον πάτο του ταψιού ένα πολύ λεπτό στρώμα από το κουρκούτι.

Απλώνουμε από πάνω τη γέμιση ομοιόμορφα.

Σκεπάζουμε με ένα ακόμη λεπτό στρώμα κουρκούτι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C, στις πάνω-κάτω αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.


Αφήνουμε τη σπανακοτυρόπιτα να κρυώσει λίγο πριν τη σερβίρουμε. 


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια