Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Φτερούγες Κοτόπουλο στο Φούρνο

Περιγραφή φωτογραφίας


 Υλικά

1.600 κιλά φτερούγες κοτόπουλου

50 γρ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. μουστάρδα

1 κ.γ. μέλι

1 κ.σ. κέτσαπ

1 κ.γ. ξερή ρίγανη

1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα

1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη

1/2 κ.γ. πιπέρι

1 κ.γ. θυμάρι

Αλάτι


Εκτέλεση

1. Αν οι φτερούγες δεν έχουν ήδη προετοιμαστεί από τον κρεοπώλη, αφαιρούμε τις άκρες τους κόβοντας τες με μαχαίρι. Πλένουμε καλά τις φτερούγες και τις αφήνουμε να στεγνώσουν, ώστε να απορροφήσουν καλύτερα τα μπαχαρικά και τη μαρινάδα και να γίνουν πιο τραγανές στο ψήσιμο.

2. Σε ένα μπολ, βάζουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα και τα ανακατεύουμε. Βουτάμε τις φτερούγες στη μαρινάδα και τις αφήνουμε για μισή ώρα ώστε να τραβήξουν τα αρώματα.

3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C, πάνω και κάτω με αέρα. Στρώνουμε μια λαδόκολλα στο μεγάλο ταψί της κουζίνας, ώστε να χωράνε όλες οι φτερούγες σε μια σειρά, και τις τοποθετούμε στο ταψί.

4. Ψήνουμε για 45-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά και να πάρουν τραγανή κρούστα.


Καλή απόλαυση!

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια