Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Τρίγωνα Πανοράματος

Περιγραφή φωτογραφίας


 Υλικά:


Για τη γέμιση:

1 λίτρο γάλα

200 γρ. ζάχαρη

2 αυγά

100 γρ. σιμιγδάλι (χονδρό)

100 γρ. βούτυρο

1 βανίλια

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη (για την κρέμα)


Για το φύλλο:

500 γρ. φύλλο κρούστας (έτοιμο ή σπιτικό)

200 γρ. βούτυρο λιωμένο (για το άλειμμα των φύλλων)


Για το σιρόπι:

1 φλιτζάνι νερό

1 φλιτζάνι ζάχαρη

Χυμό μισού λεμονιού


Εκτέλεση:

1. Γέμιση:

Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το γάλα με τη ζάχαρη.

Χτυπήστε τα αυγά με το σιμιγδάλι και προσθέστε τα σιγά-σιγά στο ζεστό γάλα ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σβολιάσει το μείγμα.

Μαγειρέψτε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει και να γίνει κρέμα.

Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε το βούτυρο και τη βανίλια. Ανακατέψτε καλά μέχρι να λιώσει το βούτυρο.

2. Φύλλο:

Αλείψτε το πρώτο φύλλο με λιωμένο βούτυρο και τοποθετήστε το δεύτερο φύλλο από πάνω. Επαναλάβετε τη διαδικασία για 6-7 φύλλα.

Στη συνέχεια, κόψτε τα φύλλα σε λωρίδες και τοποθετήστε μια κουταλιά από την κρέμα στο κέντρο κάθε λωρίδας.

Διπλώστε τα φύλλα σε τρίγωνα και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί αλειμμένο με βούτυρο.

3. Ψήσιμο:

Ψήστε τα τρίγωνα στον φούρνο στους 180°C για περίπου 30-40 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.

4. Σιρόπι:

Σε μια κατσαρόλα, βράστε τη ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και αφήστε το σιρόπι να κρυώσει.

Όταν τα τρίγωνα είναι έτοιμα, περιχύστε τα με το κρύο σιρόπι και αφήστε τα να απορροφήσουν το σιρόπι για λίγα λεπτά.


Τα Τρίγωνα Πανοράματος είναι έτοιμα! Σερβίρετέ τα και απολαύστε τα με τον καφέ ή το τσάι σας.

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια