Ένα φαγητό που θυμίζει οικογενειακά τραπέζια, γεμάτο αρώματα και αγάπη. Το μοσχαράκι σιγομαγειρεύεται μέχρι να γίνει λουκούμι και συνδυάζεται με ροδοψημένες πατάτες για ένα πιάτο που θα λατρέψετε!
Υλικά
• 1 κιλό μοσχαράκι, κομμένο σε μερίδες
• Ελαιόλαδο, για το σοτάρισμα
• Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
• 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
• Ρίγανη
• Νερό, αρκετό για να καλύψει το κρέας
• 1 κιλό πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
• Λίγο έξτρα ελαιόλαδο, για τις πατάτες
Εκτέλεση
1. Θωρακίζουμε το κρέας
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μοσχαράκι από όλες τις πλευρές, μέχρι να ροδίσει. Αυτό βοηθά να «σφραγίσουμε» τους χυμούς του και να γίνει πιο ζουμερό.
2. Προσθέτουμε τα αρώματα
Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, το σκόρδο και αρκετή ρίγανη. Ανακατεύουμε καλά, ώστε τα καρυκεύματα να καλύψουν το κρέας.
3. Σιγομαγειρεύουμε το μοσχαράκι
Προσθέτουμε νερό μέχρι να καλύψει το κρέας, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 1,5 ώρα, μέχρι να μαλακώσει και να γίνει τρυφερό.
4. Ψήνουμε τις πατάτες
Όσο το κρέας μαγειρεύεται, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
Απλώνουμε τις πατάτες σε ένα ταψί, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε για 45 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο, χρυσαφένιο χρώμα.
5. Δίνουμε ένταση στη γεύση
Όταν το κρέας έχει μαλακώσει, αφαιρούμε το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί λίγο ακόμα, μέχρι να εξατμιστεί το περισσότερο νερό και να μείνει μόνο με το λάδι του.
6. Ενώνουμε τις γεύσεις
Προσθέτουμε τις ροδοψημένες πατάτες στην κατσαρόλα και αφήνουμε να μαγειρευτούν μαζί για 10 λεπτά ακόμα, ώστε να απορροφήσουν τα αρώματα του μοσχαριού.
Σερβίρισμα
Σερβίρουμε το μοσχαράκι ζεστό, πασπαλίζοντας με λίγη έξτρα ρίγανη για περισσότερη νοστιμιά.
Μυστικό επιτυχίας: Το αργό μαγείρεμα κάνει τη διαφορά! Όσο περισσότερο αφήσουμε το κρέας να σιγοβράσει και να πιει το νερό του, τόσο πιο πλούσια και μεστή θα είναι η γεύση του.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
0 Σχόλια