Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Αφράτα Αρνίσια Κεμπάπ με Αρωματικά και Συνοδευτικά Λαχανικά

Περιγραφή φωτογραφίας


 Αυτή η συνταγή για αρνίσια κεμπάπ είναι γεμάτη αρώματα και γεύση! Το μυστικό είναι η προσθήκη ψωμιού, που κάνει το μείγμα πιο αφράτο, και το χτύπημα στο μπλέντερ, που χαρίζει μια βελούδινη υφή. Συνοδεύονται τέλεια με ψητά λαχανικά, φρέσκα συνοδευτικά και φυσικά… τζατζίκι!


Υλικά:

1.100 γρ. κιμά αρνιού

2 κρεμμύδια

3 σκελίδες σκόρδο

1 χούφτα φρέσκο κόλιανδρο, μαϊντανό & δυόσμο

3 φέτες άσπρο ψωμί (χωρίς κόρα)

Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα (κατά βούληση)

5-6 ντοματίνια


Συνοδευτικά:

Διάφορα λαχανικά (ντοματίνια, αγγούρι, κρεμμύδι, τουρσί)

Ψητές πιπεριές και ντοματίνια

Ψωμί

Τζατζίκι


Εκτέλεση:

1. Προετοιμασία του κιμά:

Βάζουμε τον κιμά στο μπλέντερ τροφίμων και τον αλέθουμε για να αποκτήσει πιο απαλή υφή.

2. Προετοιμασία των αρωματικών:

Στο ίδιο μπλέντερ προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τον κόλιανδρο, τον μαϊντανό, τον δυόσμο και τις φέτες ψωμιού. Χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη πάστα.

3. Ανακάτεμα:

Ανακατεύουμε καλά την πάστα με τον κιμά, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και πάπρικα και δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες, ώστε να δέσουν οι γεύσεις.

4. Προετοιμασία & ψήσιμο:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.

Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψί.

Πλάθουμε το μείγμα σε κεμπάπ γύρω από ξυλάκια (ή χωρίς αυτά).

Ψήνουμε για 40 λεπτά, προσθέτοντας τα ντοματίνια στα τελευταία 20 λεπτά για επιπλέον γεύση.

Παράλληλα, ψήνουμε γλυκές πιπεριές και ντοματίνια στη σχάρα.

5. Σερβίρισμα:

Συνοδεύουμε τα κεμπάπ με φρέσκα λαχανικά, ψητές πιπεριές, τζατζίκι και φρέσκο ψωμί.

Ραντίζουμε τα λαχανικά με λίγο ελαιόλαδο και αλάτι για περισσότερη νοστιμιά.


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια