
Μια απολαυστική συνταγή για ζουμερά και αρωματικά μπιφτέκια, με πλούσια γεύση και τραγανό μπέικον που τα απογειώνει!
Υλικά
• 1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
• 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
• 1 κρεμμύδι
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 1 πιπεριά Φλωρίνης
• Λίγος μαϊντανός
• Αλάτι, πιπέρι (κατά βούληση)
• Λίγη ρίγανη
• 1 αυγό
• Λίγη πάπρικα
Για το τύλιγμα
• 9-10 φέτες μπέικον
Εκτέλεση
1. Σε μια λεκάνη, προσθέτουμε τον κιμά.
2. Βρέχουμε τις φέτες ψωμιού, τις στραγγίζουμε καλά και τις θρυμματίζουμε μέσα στον κιμά.
3. Τρίβουμε το κρεμμύδι στον τρίφτη και ψιλοκόβουμε το σκόρδο και την πιπεριά Φλωρίνης.
4. Προσθέτουμε τα λαχανικά στον κιμά μαζί με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, την πάπρικα και το αυγό.
5. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
6. Σκεπάζουμε το μείγμα με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, ώστε να δέσουν οι γεύσεις.
Ψήσιμο
1. Πλάθουμε μπιφτέκια στο επιθυμητό μέγεθος.
2. Τυλίγουμε το κάθε μπιφτέκι με μία φέτα μπέικον.
3. Τοποθετούμε τα μπιφτέκια σε ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 200°C.
4. Γυρίζουμε τα μπιφτέκια κάθε 15 λεπτά, ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.
5. Ψήνουμε συνολικά για περίπου 45 λεπτά (ο χρόνος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον φούρνο).
Σερβίρουμε ζεστά, με συνοδευτικά της επιλογής μας, όπως πατάτες φούρνου, πουρέ ή σαλάτα! Καλή απόλαυση!

0 Σχόλια