Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Μπιφτέκια με Πατάτες στο Φούρνο

Περιγραφή φωτογραφίας


 Μια παραδοσιακή και λαχταριστή συνταγή για αφράτα, ζουμερά μπιφτέκια με πατάτες, ιδανική για όλη την οικογένεια. Το μυστικό της επιτυχίας κρύβεται στο σωστό ζύμωμα του κιμά και στο ψήσιμο, που διατηρεί τα μπιφτέκια μαλακά και γευστικά.


Υλικά


Για τον κιμά:

500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά (στήθος)

500 γρ. χοιρινό κιμά (κιλότο με το λίπος)

150 γρ. ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού, μουσκεμένο και καλά στυμμένο

15 γρ. αλάτι

1 γρ. πιπέρι

1 γρ. κόλιανδρο

1 κ.γ. θυμάρι

1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο

1 γρ. σκόρδο σε σκόνη

2 αυγά


Για τις πατάτες:

1,4 κιλά πατάτες (καθαρισμένες και κομμένες σε μεγάλα κομμάτια)

1 κ.σ. κοφτή αλάτι

1 πρέζα μαύρο πιπέρι

1 κ.γ. ρίγανη

1 κ.σ. γλυκιά πάπρικα

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

150 ml ελαιόλαδο

1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες


Εκτέλεση


Προετοιμασία κιμά:

1. Δύο ώρες πριν το ψήσιμο, ετοιμάζουμε τον κιμά.

2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τους δύο κιμάδες.

3. Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε μαζί με το τριμμένο κρεμμύδι. Ανακατεύουμε καλά.

4. Σε ένα γουδί ή μύλο μπαχαρικών, χτυπάμε τον κόλιανδρο, το πιπέρι και το θυμάρι ώστε να είναι φρεσκοτριμμένα και τα προσθέτουμε στο μείγμα, μαζί με το αλάτι.

5. Τέλος, προσθέτουμε την ψίχα ψωμιού, καλά στυμμένη, και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

6. Σκεπάζουμε τον κιμά και τον αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου δύο ώρες, ώστε να δέσουν οι γεύσεις.


Προετοιμασία πατάτας & ψήσιμο:

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (κυκλοθερμικός).

2. Τοποθετούμε τις πατάτες σε ένα πήλινο ή βαθύ ταψί.

3. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, την πάπρικα και ανακατεύουμε καλά.

4. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε ξανά.

5. Πλάθουμε τα μπιφτέκια σε μέγεθος 150-160 γρ. και τα τοποθετούμε ανάμεσα στις πατάτες, ώστε να ακουμπάνε στον πάτο του ταψιού (όχι πάνω στις πατάτες, για να μην στεγνώσουν).

6. Σε ένα μπολ, διαλύουμε τον πελτέ ντομάτας με λίγο νερό και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε το μείγμα πάνω στις πατάτες και τα μπιφτέκια.

7. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο νερό ώστε τα υγρά να φτάνουν μέχρι τη μέση από τις πατάτες.

8. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσουν οι πατάτες και να έχουν ψηθεί καλά τα μπιφτέκια.


Σερβίρουμε ζεστά, συνοδεύοντας με σαλάτα εποχής ή γιαούρτι.

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια